30. 10. 2013.

Partizan ubedljivo do četvrtfinala Kupa

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnički u Nišu rezultatom 3:0 i tako se plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije. 

Partizan je istrčao u kombinovanom sastavu na skoro pun "Čair". Vuk Rašović se odlučio za postavu: Stojković- Petrović, Ostojić, Stanković, Obradović- Marković, Gulan, Živković, Ninković, Luka- Kojić. Sa klupe su ušli Fofana, Jojić i Djemba-Djemba.

Crno-beli su prvu veliku šansu uspeli da pretvore u pogodak. Igrao se osmi minut kada je nakon više preciznih kratkih pasova Nemanja Kojić uposlio Predraga Luku koji je sa desetak metara iskosa s leve strane pospremio loptu u suprotni ugao. Većina prvog poluvremena je prošla u igri na sredini terena. Igralo se snažno i ne preterano otvoreno- videlo se da je ulog velik i da se radi o nok-aut meču.

Kao i u prvom delu utakmice, crno-beli su iskoristili prvu priliku i na startu drugog poluvremena. Obradović je prošao po desnoj strani do protivničke trećine igrališta i uputio je precizan pas ka sredini terena gde se našao Nikola Ninković. On je primirio loptu na vrh šesnaesterca i snažnim i preciznim udarcem povisio prednost srpskog šampiona na 2:0- igrao se 48. minut. Radnički je stvorio najbolju šansu nakon kornera u 55. minutu, ali greška Ostojića prošla je nekažnjeno. U 73. minutu Ninković je postigao svoj drugi pogodak na meču ,a treći Partizanov, udarcem sa istog mesta. Asistent je bio Predrag Luka, a Ninković je postigao pogodak unutrašnjim delom stopala od leve stative. Do kraja meča nije bilo većih šansi, a Rašović može biti zadovoljan uvertirom pred 145. večiti derbi.

Žrebom će biti odlučeno na koga će šestostruki uzastopni šampion Srbije ići u četvrtfinalnu.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar