17. 04. 2014.

Partizan rutinski protiv Jagodine

Fudbaleri Partizana savladali su Jagodinu na svom terenu rezultatom 2:0, a golove su postigli Saša Ilić u 53. i Petar Škuletić u 76. minutu. Po veoma teškim uslovima za igru i raskvašenom terenu stadiona u Humskoj, crno-beli su pokazali veoma dobru i agresivnu partiju tokom svih 90 minuta.


Od samog starta krenuli su fudbaleri Partizana veoma žustro i odlučno ka golu Jagodine, ali tu svoju totalnu ofanzivu nisu uspeli da krunišu golom u prvih 45 minuta.

Lopta je konstantno kružila oko šesnaesterca "ćurana", Drinčić, Vulićević i ostali su slali lopte pred gol protivnika, ali niko nije bio dovoljno priseban da barem jednu od tih lopti i sprovede u mrežu.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Saša Marković malo pred pauzu. Saša Ilić je maestralno prebacio celu odbranu protivnika, na loptu je natrčao upravo gorepomenuti Marković, ali je poslao loptu pored gola. To je bio i poslednji bitan momenat u prvih 45 minuta.

Oko 3.000 navijača u Humskoj sa zebnjom je dočekalo nastavak igre, ali ih je Saša Ilić, kao i mnogo puta do sada, umirio u 53. minutu. Luka je centrirao sa leve strane, Škuletić je okrznuo loptu i spustio je na peterac gde je kapiten Ilić lagano smestio loptu u gol.

Do kraja su crno-beli apsolutno diktirali tempo utakmice i dešavanja na terenu. Jedinu priliku za gol Jagodinci su imali nakon velike greške Volkova na 35 metara od gola, Šušnjar se spustio prema kaznenom prostoru i uputio udarac, ali je priseban bio Živković.

Najzad se u 76. minutu u strelce upisao i Škuletić na fenomenalan centaršut Vulićevića. Desni bek Partizana je pogodio skoro u "trepavicu" špica crno-belih, koji je u stilu najboljih strelaca glavom poslao loptu u gol.

Uspeli su šampioni da ostvare novu pobedu, ali i dalje će igrati pod pritiskom moranja zbog nove pobede komšija sa druge strane Topčidera. Naredna utakmica se igra u utorak u Kruševcu protiv lokalnog kluba Napretka.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar