09. 07. 2013.

Партизан добија 675.000 евра од трансфера бившег играча?

Како наводи угледни италијански „Медијасет“ Стеван Јоветић је на прагу потписивања уговора са прваком Италије Јувентусом.

Клуб из Торина мораће жестоко да завуче руку у кесу, с обзиром да је председник Љубичастих Андреа Дела Вале зацепио жестоко обештећење. Две стране су се нашле на цифри од 30 милиона евра!



Ово сигурно може да радује и челнике Партизана. Помало ненадано у касу српског првака слиће се новац од такозване клаузуле „солидарности“, коју је од прошле сезоне прописала ФИФА.

Јоветић је у Партизан стигао у сезони 2003/04, а најпре је провео три године у млађим категоријама црно-белих, а потом је одиграо две сјајне сезоне у првом тиму.

То није промакло европским скаутима, а најконкретнија је била Фиорентина, која је за Јоветића, сада црногорског репрезентативца, платила Партизану око 9,2 милиона евра.

Партизану би требало да припадне од овог трансфера 675.000 евра, а првом Јоветићевој клубу подгоричкој Младости 225.000 евра. Сигурно је да ће овај новац добро доћи црно-белима, с обзиром да је прелазни рок у јеку. Наравно, уколико трансфер Јоветића добије потврду у наредним данима.

У Партизану би требало и добро да се замисле зашто нису уз обештећење приликом трансфера ставили и клаузулу са процентом који би добили од наредне продаје Јоветића.

Да су на пример договорили да 10 % од наредног трансфера Јоветића стигне на њихову адресу, сада би били богатији за три милиона евра!

У међувремену стигла је информација и да је Милан жестоко загризао за Адема Љајића, чија би откупна цена такође могла да буде астрономска. И то би била прилика да се из фонда „солидарности“ слије одређена сума у касу Партизана.

Извор: zurnal.rs



Nema komentara :

Objavi komentar