16. 04. 2014.

Crno-beli predvođeni Muslijem zatrpali koš Kosjerićana

Partizan je došao do treće pobede u Superligi Srbije nakon ubedljivog trijumfa nad Crnokosom 101:71 (34:17, 18:22, 21:20, 28:12).


Crno-beli su i na ovom meču bili bez Davisa Bertansa i trenera Vujoševića, dok se na parket vratio Đorđe Gagić. Prva pobeda u Superligi pred domaćim navijačima zabeležena je ponajviše zahvaljujući odličnim napadačkim rolama igrača Partizana u prvoj i poslednjoj deonici igre.

Viđena je odlična partija Dejana Muslija koji je na ovom meču sasvim izvesno pokazao najbolju igru u dosadašnjem toku sezone. Partizanov centar postigao je čak 22 poena uz stoprocentan šut sa linije bacanja (8/8), kao i odličan šut za dva poena (7/9), a to sve za samo 12 minuta provedenih u igri.

Uz sjajnog Muslija, dvocifren broj postignutih poena imala su još petorica igrača- Bogdanović i Andrić su ubacali po 11, dok su Lovernj, Šalić i Gagić postigli po poen manje. Istakao se i Boris Dalo sa sedam asistencija i isto toliko postignutih poena.  

Kod gostujuće ekipe su se istakli Vujošević sa 15, te Stanojević sa 12 koševa. Gostujući trener Ivić nije imao nikakvo rešenje za raspoložene igrače Parnog valjka, pa je tako Crnokosa uknjižila i treći superligaški poraz posle isto toliko odigranih mečeva.

Velimir Gašić je uspešno zamenio suspendovanog Vujoševića- uknjižio je još jednu pobedu, a uspeo je da odmori nosioce igre Partizana. Ovo je bio treći meč koji su crno-beli odigrali u samo šest dana, a već za vikend im predstoji gostovanje u Valjevu kod Metalca.


(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)




Nema komentara :

Objavi komentar