29. 10. 2013.

U "Jerusalim istoka" po drugu evroligašku pobedu

Košarkaši Partizana igraće u četvrtak od 18 časova utakmicu trećeg kola Evrolige protiv ukrajinskog šampiona Budiveljnika iz Kijeva. Pobedom bi crno-beli napravili veliki iskorak ka plasmanu u sledeću rundu takmičenja. 

Momcima iz Humske će ovo biti drugo gostovanje u okviru ovosezonske Evrolige. Prvi meč na strani izgubili su pomalo i nesretno nakon jedne sasvim izjednačene utakmice protiv Barselone. U poslednjem evropskom meču su u poptunosti nadigrali francuski Nanter u Pioniru. Iza Partizana je i niz dobrih partija u ABA ligi, a u poslednjem meču su savladali MZT u Skoplju poenima Tarensa Kinsija sekund i po pre kraja meča.

Budiveljnik je bez pobede u ovom takmičenju, mada su do sada odmeravali snage samo sa CSKA i Fenerbahčeom, ekipama koje slove za kandidate za završni turnir ovosezonske Evrolige. Ukrajinski tim je debitant u elitnom evropskom košarkaškom društvu, a njihovo najzvučnije ime je Darjuš Lavrinovič.

Da je Budiveljnik ozbiljna ekipa svedoči i činjenica da su u prošlom kolu izgubili  sa svega pet poena razlike od CSKA u Moskvi. Crno-beli bi u slučaju pobede imali dva trijumfa više od Ukrajinaca i time bi odradili veliki deo posla po pitanju plasmana u Top 16 Evrolige.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar