30. 05. 2014.

Čudo u Barseloni, crno-beli za finale!

Vaterpolisti Partizana pobedili su Pro Reko (19:18) nakon izvođenja penala i tako se plasirali u polufinale Lige šampiona. Već sutra se igra meč sa Radničkim, a crno-beli su optimisti i nadaju se pobedi i finalu.



Kompletna sportska javnost ostala je nema nakon vesti koje su danas stigle iz Barselone- Partizan je eliminisao Pro Reko i sutra ide na megdan Radničkom iz Kragujevca. Samo najveći optimisti su mogli da očekuju ovakav ishod meča i plasman Parnog valjka u polufinale Lige šampiona. No, kako su rekli svi u timu, italijanski tim je prošlost i svi sa nestrpljenjem očekuju meč sa Kragujevčanima i prvu pobedu nad "šumadijskim drim-timom" ove sezone. Ono što će definitivno biti otežavajuća okolnost jeste izostanak Vladimira Vujasniovića sa meča koji je dobio crveni karton neposredno pred kraj utakmice sa Pro Rekom. 

Čitav  meč je protekao u uzbudljivom ritmu i do poslednjeg sudijskog zvižduka pobednik nije bio izvestan. Crno-beli su uspeli da odbrane poslednji napad na utakmici i time su pokazali koliko hrabrosti poseduju, te da je ovaj tim spreman za velika dela. Tokom regularnog dela utakmice blistao je kapiten Miloš Ćuk, ali su ga uspešno pratili svi ostali Vujasinovićevi puleni.

U penal seriji Partizan je bio nepogrešiv- postigao je sedam pogodaka iz sedam pokušaja. Prvih šest je realizovao i Pro Reko, ali je sedmi udarac zaustavio iskusni Slobodan Soro i tako je odveo svoj tim u polufinale. Za Partizan penale su pogađali : Subotić i Dedović po dva puta, te Čučković, Mandić i Ćuk po jednom. Slobodan Soro je odbranio poslednji peterac Ivoviću i jedan je od najzaslužnijih što se najtrofejniji vaterpolo klub na svetu ponovo našao među četiri najbolje ekipe Evrope. 

Bitno je istaći i to da su se mladi igrači Partizana hrabro borili tokom čitavog meča i da su pokazali pobednički karakter. Trener Vujosinović i kapiten Ćuk su istakli posle meča da je ovaj meč istorija i da svi gledaju samo na sutrašnji duel sa Radničkim.

Srpsko polufinale je zakazano za petak, 30. maj, sa početkom u 18 časova. Partizan nije savladao Radnički ove sezone, ali tradicija postoji da bi se rušila!

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



1 komentar :