25. 10. 2013.

Legija časti protiv legije stranaca

Košarkaši Partizana će, posle poraza u Kataloniji, u drugom kolu Evrolige snage odmeriti sa Nanterom, aktuelnim prvakom Francuske.

U, kako je Ćavi Paskval ocenio, najtežoj grupi Evrolige, crno-beli će se za prolaz u TOP16 boriti sa Nanterom i Budiveljnikom, a ovo će biti prvi duel ekipa iz tog trougla.

Iako je tim iz predgrađa Pariza već u svojoj drugoj sezoni u francuskom elitnom košarkaškom društvu osvojio prvo mesto, Evroliga je nešto sasvim drugo. Parižani sigurno nisu imali priliku da igraju u dvorani kao što je beogradski "Pionir", i to bi vrlo lako mogao da bude tas koji će prevagnuti na stranu Partizana.

Silno motivisani da u svojoj prvoj sezoni u Evroligi ostave dobar utisak, Francuzi su pojačali svoj sastav, a među pojačanjima se izdvaja ime nekadašnjeg reprezentativca Francuske Alija Traorea koji ima veliko iskustvo igranja u Evropi.
To, ipak, nije bilo dovoljno da iznenade moskovski CSKA, ali se mora reći da su bili dostojan protivnik ekipi koja važi za jednog od favorita za plasman na F4 ove godine.

Partizan, sa druge strane, u "Pioniru" može da pobedi bilo koga, ali se navijači crno-belih isto tako sećaju kikseva u mečevima sa timovima protiv kojih je već bila upisana pobeda. Ekipa sa ne tako zvučnim imenom i ne tako velikom tradicijom.

Kako je Nanter klasična šuterska ekipa, ostaje da se vidi na kakvu će se odbranu odlučiti strateg crno-belih. Jedna opcija je da se nastavi sa 1-3-1 zonom a druga skupljanje u reketu i, uz pomoć paklene atmosfere u hali, provocirati loše i ishitrene šuteve sa distance.

Treneri oba tima utakmici prilaze sa velikim respektom prema svom protivniku. Strateg Nantera Paskal Donadu je tim povodom izjavio da mu je čast da njegova ekipa svoje prvo gostovanje zabeleži u legendarnom "Pioniru", dok je šef stručnog štaba Partizana rekao da su Parižani ekipa sa pobedničkim mentalitetom, i da to zahteva dodatni oprez.

Ipak, ukoliko igrači "Parnog valjka" pruže partije na nivou dosadašnjih pobeda u Jadranskoj ligi (pre svega u broju ukradenih lopti i procentu šuta za 3 poena), Nanter neće imati šta da traži u Beogradu.

Ako se na to doda i atmosfera hale "Pionir" koja je u čitavoj Evropi poznata po svojim "časovima ljubavi", pobeda crno-belih je skoro pa sigurna.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)


Nema komentara :

Objavi komentar