10. 06. 2013.

Партизан поражен, финална серија се наставља

У трећој финалној утакмици црвено-бели су након велике борбе успели да победе тим Партизана мт:с, и тако продуже финалну серију. Црвена звезда Телеком забележила је прву победу у серији резултатом 81:74 (20:24, 19:15, 21:22, 21:13).

Веома чврста и стрпљива игра на обе стране осликала је уводне минуте треће финалне утакмице. Наизменично вођство екипа уз максимално три поена вишка. Лучић и Милосављевић су предводили црно-беле у нападу, на другој страни Суботић и Савовић 15:14. У 8. минуту атрактивним поенима Ловерња црно-бели су на свом конту имали пет поена предности 20:15. Лазић је ван линије 6,75 изнова био непогрешив, као и Суботић са пенала за изједначење 20:20. Поенима Ловерња и Гордића црно-бели су први период завршили у своју корист 24:20.

Нешто боља игра у скоку црвено-белих доносила им је предност, али су након два минута игре без поена у наставку црно-бели то преокренули и одличном игром капитена Лучића у нападу измамлили овације у хали за 29:23. Вестерман је поново одличним продором под фаулом поентирао, на другој страни ролу је имао Ракочевић за 31:29. Богдановић коме је у претходном нападу досуђена намерна лична над капитеном Звезде, погодио је тројку за 34:30. Нови егал у 17. минуту, а потом и низ грешака на обе стране, изгубљених лопти, промашених бацања и фаулова у нападу 34:34. Лучић је фаулове над њим претворио у нових пет поена, на другој страни Ракочевић и Симоновић за изједначење и крај првог полувремена 39:39.

Ефикасан почетак трећег квартала, низали су се поени из рекета на обе стране 43:44. Црвено-бели су заиграли знатно ангажованије, али испратили су их изабраници тренера Вујошевића 48:48. У 25. минуту након добро изграђене акције Гордић је асистирао Ловерњу, а Милосављевић је потом искористио сва три пенала, након фаула при шуту ван линије 6,75 за 53:48. Одлична одбрана црно-белих резултирала је и сигурношћу у офанзиви. У 27. минуту тројком Лучића клуб из Хумске је стигао до прве двоцифрене предности 58:48, серија од 10:0. Након досуђене техничке грешке тренеру Радоњићу, његов тим се поново резултатски вратио у игру. Одговорност су преузели Скот, Савовић и Радивојевић за 61:60 и крај треће деонице.

На почетку одлучујуће четвртине досуђена је техничка грешка тренеру црно-белих Вујошевићу, а након три минута игре у наставку црвено-бели су имали шест поена предности 61:65. Коначно је Лучић зауставио низ гостујуће екипе, међутим одмах је узвратио Ракочевић тројком за 66:70. Велика борба се водила под оба коша, из једне такве Мусли је извукао три поена. Ново вођство донео је Милосављевић 71:70. Пад концентрације у игри црно-белих резултирао је новим преокретом резултата у корист Звезде 72:77. Поени Ловерња и велика борба у преосталих минут времена игре 74:77. Нелсон је у продору поентирао за 74:79 и 20 секунди до краја. Организована је акција за Бертанса и његову брзу тројку, али није успео да погоди. Ракочевић је поенима са пенала ставио тачку на трећу финалну утакмицу и тако је серија продужена. Резултатом 74:81 Црвена звезда Телеком савладала је црно-беле и сада је резултат 2:1 у победама за клуб из Хумске.

“Ушли смо нервозно у меч, што се види кроз промашена слободна бацања. Са друге стране, Звезда је убацила шутеве у кључним моментима. Немамо много времена за туговање, чека нас важна утакмица за два дана”, рекао је бек клуба из Хумске Драган Милосављевић.

“Честитам Звезди на заслуженој победи. Тим тријумфом је продужена серија, показали смо извесни страх, из превелике одговорности и жеље дошло је до одређене стегнутости. То се види код процента шута и броју изгубљених лопти. Звезда је добила одбраном. Упозоравао сам пре овог меча из претходних искустава, није ми ово први пораз када је екипа водила 2-0 и када је требало да буде све решено. Сада су шансе Звезде реалније, али сигурно су и они сада под већим притиском. Нама сада остаје да победимо једну утакмицу у преостале две”, истакао је тренер црно-белих Душко Вујошевић.

kkpartizan.rs



Nema komentara :

Objavi komentar