24. 10. 2013.

RK Partizan doživeo novi poraz u regionalnoj ligi


Crno-beli su odigrali najbolje poluvreme u dosadašnjem delu SEHA lige, u nastavku održavali prednost da bi u poslednjem kvartalu meča u potpunosti bili nadgrani od strane RK Nexe-a.

Partizan je odlično otvorio meč i stekao prednost od četiri gola razlike (7:3) u desetom minutu susreta. Hrvatski vicešampion je uspeo da izjednači rezultat, ali Partizan se ubrzo odlepio na novih +3 (14:11). Dobro je funkcionisala bekovska linija, a gosti iz Našica nisu imali rešenje za Partizanovog srednjeg beka Vanju Ilića. Odbrana je u globalu dobro funkcionisala, a Mihajlo Radovanović je bio siguran na golu. Rezultat prvog poluvremena bio je 16:14 u korist srpskog vicešampiona. Koliko je "Parni valjak" bio efektan svedoči i činjenica da su do sada postizali 20,7 golova po meču, a da je Nexe ispraćen sa 16 golova na veliki odmor.


Nastavak meča nije doneo ništa novo. Partizan je uspešno održavao svoju prednost, a levo krilo tima iz Humske Viktor Matičić je blistao sa svojih 5 od 5 iz igre. Ključni momenat na meču se desio kada su rukometašima Partizana dosuđena dva isključenja u nizu. Znatno iskusnija ekipa Nexe-a maksimalno je iskoristila ovaj poklon i u potpunosti preokrenula rezultat- bilo je 20:23 za gostujuću ekipu. Do kraja meča slavonski tim je postepeno podizao svoju prednost, a crno-beli nisu imali snage za adekvatan odgovor. Konačan ishod meča bio je 25:30 u korist Nexe-a. U gostujućoj ekipi su se istakli Šime Ivić i Franjo Lelić, dok je u Partizanu najefikasniji bio Matičić sa 7 golova (bez promašaja). 

Ovo je šesti poraz Partizana u sedmom kolu SEHA lige. Gostujuća ekipa je osvojila svoj 10. bod, dok crno-beli ostaju prikucani za samo dno tabele sa tri osvojena boda. Sledeći meč regionalnog takmičenja ekipa "Parnog valjka" igra na gostujućem terenu protiv slovačkog Tatran Prešova 9. novembra.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar