14. 04. 2013.

Нападачи у кризи

После три кола без тријумфа, српски шампион поново је осетио сласт победе у једној од најлошијих представа ове сезоне. Црно-бели су победили Јавор голом капитена Саше Илића из једанаестерца у другом минуту. Међутим, проблем за "парни ваљак", сем пада форме, представља чињеница да нападачи у априлу нису постигли ниједан погодак, односно на три последње утакмице - укупно 336 минута!

Александар Митровић био је последњи офанзивац Партизана који је затресао мрежу противника. Било је то у Кули у дуелу са Хајдуком (1:1) у 24. минуту.

Од тада, голгетери шампиона "посте".

Уследио је реми без голова против Слободе Поинт на Беглуку, када су се црно-бели нападачи прописно испромашивали. Шћеповић, Којић и Митровић ништа бољи нису били ни у дербију против Војводине, када су Новосађани славили са 2:1, па је, у међувремену, предност Вермезовићевих ученика у односу на Црвену звезду истопљена са 11 на само четири бода.

Неефикасност навале Партизана и те како се одразила на резултате. С обзиром на то да је реч о екипи првака државе, скоро четири меча без конкретног учинка нападача је сувише дуг временски интервал. И нису само нападачи имали проблема са реализацијом. Податак да Партизан на последње четири утакмице није постигао више од једног гола по мечу недвосмислено указује на то да у игри првака државе нешто озбиљно "шкрипи" на релацији везни ред - напад.

(sportal.rs)