14. 04. 2013.

Кошарка: Настављен победнички низ

Црно-бели су и даље једини непоражен тим у досадашњем току домаћег шампионата. У Пиониру је убедљиво савладан и Металац Котекс резултатом 86:68 (18:17, 29:15, 24:14, 15:22).

Металац је тројком почео скупљање поена на мечу у Београду, а црно-бели су преко Муслија дошли до изједначења 5:5. Крушчић и Вранеш су повећали предност гостујућег тима, испратили су то Вестерман и Бертанс на другој страни за нови егал 11:11. Водила се велика борба у рекету под оба коша, први су се снашли црно-бели за вођство од 14:11. Дашић и Живановић су реализовали напад Ваљеваца, у тиму Партизана разиграо се Гагић за 18:15. Црно-бели су имали проблема са скоком у одбрани, па је Металац долазио до нових шанси за напад и 18:17 након првих десет минута игре.

Почетак друге деонице донео је тројку Богдановића и одлично сналажење Милутинова под кошем за 24:19. Након коша Томашевића, Милосављевић је везао пет поена за 29:21. Добра одбрана одмах је резултирала сигурнијим нападом, Милутинов је донео двоцифрену предност српском шампиону 31:21 у 13. минуту. Серију од 9:0 клуба из Хумске прекинуо је Томашевић. Вестерман је игру црно-белих чинио креативнијом за атрактивне поене саиграча 37:25. Ловерњ и Милутинов су своје сјајне партије у одбрани крунисали поенима за високо вођство 43:27. До краја полувремена гости су ублажили предност црно-белих, али је асистенција Вестермана за Милосављевића била прави приказ игре црно-беих у првих двадесет минута 47:32, за шта су и добили велики аплауз по одласку у свлачионице на петнаестоминутни одмор.

Наставили су изабраници тренера Вујошевића у добром ритму, бекови су на себе преузели одговорност и поентирали са дистанце. Наградила је публика у Пиониру аплаузом и поене Вранеша, бившег кошаркаша клуба из Хумске. Расла је предност српског шампиона, Ваљевци су се борили, али тим Партизана мт:с није спуштао ритам ни једног тренутка. У последњу четвртину црно-бели су ушли са предношћу од 28 поена 74:46.

У 34. минуту у стрелце су се уписали и Чакаревић и Ђекић па је тим Партизана имао свих 12 ефикасних играча. Ваљевци су шутем ван линије 6,75покушали да ублаже резултатски заостатак, али питање победника ни једног тренутка није постављено. Екипа Партизана мт:с наставила је са низом победа и једини је тим који има максималан учинак након пет одиграних кола Агрожив Суперлиге Србије. Савладан је и Металац Котекс резултатом 86:68.

(kkpartizan.rs)