29. 11. 2013.

Evroliga: Još jedan nesrećan poraz Partizana

Košarkaši Partizana izgubli su  u sedmom kolu  Evrolige na gostovanju u Parizu od ekipe Nantera rezultatom 62:61, po četvrtinama (17:19,  18:10, 12:18, 15:14).

Utakmica protiv Nantera je crno-belima bila možda i najznačajnija za prolazak u dalju fazu takmičenja.

Početak utakmice bio je ujednačen, obe ekipe su postizale koševa, ali su Parižani ipak bili bolji u skoku i pored lošije realizacije šuta uspevali da postignu poene. Pre prve pauze Partizan je imao dva poena prednosti. 

Na početku drugog perioda igre obe ekipe su se mučile da postignu poene. Ekipa Nantera uspela je da napravi seriju od 0-7 u drugoj četvrtini i ode na odmor sa šest poena prednosti.

Dve vezane trojke Dragana Milosavljevića i jedan šut za tri poena Tarensa Kinsija vratili su crno-bele u meč u trećoj deonici igre. Partizan je nešto bolje delovao u skoku, a crno-beli su uspeli da izjednače rezultat na kraju trećeg dela igre. 

Novi početak je Beograđanima doneo entuzijazam i vodstvo nakon izvanredne trojke Bogdana Bogdanovića i poena sa linije penala Tarensa Kisija, a rezutat je bio 47:51 u korist crno-belih. U nastavku se igralo koš za koš, a pred sam kraj Beograđani su imali poen prednosti. Minut pred kraj susreta Partizan je imao poen prednosti. Parižani su na samom kraju ukrali loptu, a crno-beli su faulirali Mečama. Igrač Nantera Mečam je pogodio oba slobodna bacanja i doneo Nanteru dva presudna ponea na samom kraju meča. Igrači Partizana nespretno su izveli loptu sa strane na šest sekudni do kraja susreta, a Milosavljević je promašio isforsirani šut, te je Nanter uspeo da ostvari drugu pobedu u Evroligi. 

U sledećem kolu u Beogradu gostuje ekipa Budiveljnika, a crno-belima je neophodna pobeda za plasman u dalju fazu takmičenja. Taj meč će biti odigran u Kombank Areni.

(Miloš Stanić, PartizanBeograd.net) 



Nema komentara :

Objavi komentar