31. 10. 2013.

Šta to beše penal?

Iako se već nekoliko godina priča o "sudijskoj naklonosti" crno-belima, činjenica je da Partizanu već 18 godina nije dosuđen penal u duelu sa večitim rivalom.
Poslednji penal u korist crno-belih je dosudio Zoran Petrović 18. marta 1995. godine u večitom derbiju koji je završen rezultatom 2:2, a gol je postigao Damir Čakar. Ta tradicija je sada već punoletna, a po svemu sudeći će, doživeti još mnoge jubileje.

Već skoro dve decenije su sudije neme na sporne situacije iz šesnaesterca rivala, a prostor oko protivničkog gola tretiraju kao neku vrstu slobodne teritorije gde je sve dozvoljeno i gde nisu nadležni, iako taj deo terena i dalje nazivaju kaznenim prostorom.

Sasvim je, dakle, izvesno da Vuk Rašović ne razmišlja o tome ko bi mogao da bude "broj jedan" za izvođenje penala, pogotovo ako se uzme u obzir da se sa tim svojevremeno pomirio i Aleksandar Stanojević, u čije je vreme Partizan zaista dominirao srpskim fudbalom.

Stanojević je, pred 141. večiti derbi, odbio da obelodani ime potencijalnog izvođača rekavši da uopšte nema smisla pričati o tome, jer je svima jasno da Partizanu neće biti dosuđen jedanaesterac.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)


Nema komentara :

Objavi komentar