29. 05. 2014.

Vaterpolo elita na okupu, Partizan igra za čudo!

Završni turnir Lige šampiona za vaterpoliste počinje sutra, a crno-beli igraju protiv italijanskog Pro Reka za plasman u polufinale. Pobednik ovog duela sastaće se sa Radničkim.



Najtrofejniji vaterpolo klub na svetu poći će u pohod na osmi pehar Lige šampiona. Partizan je u daleko lošijoj finansijskoj situaciju u odnosu na 2011. godinu kada je poslednji put postao evropski šampion, ali jednostavno tim sa sedam naslova u najelitnijem kontinentalnom takmičenju ne možete tek tako precrtati. 


Počelo je veoma loše po tim Vladimira Vujasinovića. Ubedljiv poraz u Breši na samom startu takmičenja nije mnogo obećavao, a situacija u klubu je vremenom postajala sve dramatičnija. Polovinom sezone došlo je do naznaka potpunog fijaska crno-belih i tada je malo ko verovao da će tim skupiti snage i uspeti da izbori plasman na F6 Lige šampiona. Ipak, sportski rezultati tima bili su sve bolji. Partizan se nosio dobro oba puta sa Radničkim, Brešu je pobedio u Beogradu, a prolaz na završnicu takmičenja je izboren pobedom nad Oradeom u Rumuniji. 

Pro Reko je završio kao drugoplasirani tim u ovosezonskoj grupi A, odmah iza hrvatskog Primorja. Manje- više je igrao očekivano dobro, a u samom klubu veruju da su mogli i do prvog mesta u grupnoj fazi. Bilo kako bilo, stari znanci će sutra u bazenu još jednom odmeriti snage, a bolji tim će izboriti plasman u polufinale gde ga očekuje Radnički. Drugi uslovno rečeno četvrtfinalni par čine Breša i domaćin Barseloneta, a boljeg očekuje Primorje.

Srpskom gigantu će biti potrebno čudo da bi pobedio Pro Reka, ali tradicija i potencijal mladog Partizanovog sastava nam garantuju uzbudljivu vaterpolu predstavu. Zanimljivo je istaći i činjenicu da se prvi put u istoriji ovoga takmičenja igra ovakva završnica, odnosno turnir sa šest timova, od čega su dva već izborila polufinale nakon osvojenih prvih mesta u svojim grupama.

Početak meča je zakazan za četvrtak, 29. maj, od 18 časova.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)




Nema komentara :

Objavi komentar