28. 05. 2014.

Teških 2:0 za kraj agonije

Na, kada se u obzir uzme poseta u poslednjim utakmicama kod kuće u prethodnih 6 sezona, sablasno praznom stadionu Partizana, odigrana je utakmica koja je najbolja personifikacija Partizanovih igara tokom cele ove sezone. U njoj je, ipak, savladan Čukarički sa 2:0.

Crno-beli su na teren istrčali bez većine standardnih prvotimaca, ali su uprkos tome dobro otvorili utakmicu. Tempo je, međutim, opadao sa vremenom, a inicijativa je polako prešla na stranu Čukaričkog.

Nedostajalo je tečnosti u igri "Parnog valjka" u poslednjoj utakmici sezone, upravo onog elementa po kojem su crno-beli bili prepoznatljivi ovog proleća. Bilans celog prvog poluvremena je svega nekoliko polušansi na obe strane, nekoliko direktnih šuteva prema Partizanovom čuvaru mreže i prekidanje Grbićevog prodora zbog nepostojećeg ofsajda.

U drugom delu igre su domaći donekle uspeli da se konsolidiju i nekoliko puta stvore šansu za gol, a najbolju su u 60. minutu imali Grbić i Luka, ali stativa i šut van okvira gola nisu bili dovoljni da se nadmudri odbrana "Brđana".

Nekoliko trenutaka kasnije, Marko Nikolić je pokušao da igru u veznom redu osveži menjanjem Ninkovića odmornim Filipom Malbašićem, i to je ubrzo urodilo plodom. Gol je, u 73. minutu, posle lošeg dodavanja golmana gostiju za 1:0 postigao Danko Lazović i tako odlučio pobednika u ovom meču.

U nastavku su šansu umesto Luke i Grbića dobili povratnik Gulan i konačno oporavljeni Ismael Fofana. Napadaču je ovo prvi nastup u prolećnom delu, a svu svoju spremnost i profesionalizam je pokazao u poslednjim trenucima meča kada je postavio konačnih 2:0.

Partizan je tako, pored svih sudijskih grešaka, sumnjivih rezultata i neprimerenih izjava uspeo da ovo mučno proleće završi još jednim trijumfom. Ostaje nada da će se manir neobaziranja sportskog sektora na pritisak koji dolazi van terena nastaviti i u budućnosti.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar