27. 05. 2014.

Parni valjak lagano kroz Kosjerić

Košarkaši Partizana lagano su slavili na gostovanju KK Crnokosi u Kosjeriću rezultatom 61:95 (29:20, 9:28, 15:27, 8:20). U redovima šampiona najviše su se istakli standardno dobri Pavlović sa 18, te Bertans sa 17 poena, dok je Milutinov pridodao još 13 koševa.


Na samom početku susreta ništa nije slutilo da će Partizan slaviti sa čak 34 poena razlike, s obzirom na dvocifrenu prednost Crnokose posle prvih 6 minuta igre (22:12). Međutim, tek tada je Partizan ubacio u višu brzinu i krenuo da melje protivnika. Do kraja prve četvrtine održali su Kosjerićani vođstvo, ali je bilo primetno da Partizan polako preuzima konce igre.

Druga deonica krenula je ekspresnom serijom Partizana od 10:0 i prednost domaćina je u potpunosti istopljena. Sipali su Pavlović i družina sa svih pozicija, konačno došli do svoje prepoznatljive igre i to je bio početak kraja Crnokose na ovom meču. Posle prvih 20 minuta na semaforu je pisalo 38:48 za goste.

U nastavku Bertans, Pavlović, Tepić i ostali nastavili su sa svojim vrlo dobrim ofanzivnim rolama, dok je ostatak tima doprineo vrlo stabilnoj i čvrstoj igri u odbrani. Pred početak poslednje četvrtine pitanje pobednika je bilo rešeno s obzirom na suficit od čak 22 poena na kontu crno-belih.

Poslednja četvrtina je bila šansa da i svi ostali doprinesu dobroj partiji Partizana večeras i potvrde ubedljiv trijumf za dolazak na čelnu poziciju prvenstva. Izabranici Duška Vujoševića su odgovornom igrom lagano priveli meč kraju za devetu pobedu u šampionatu i konačnih 61:94.

Već prekosutra Partizan će u hali "Pionir" odmeriti snage sa Metalcem iz Valjeva, a za kraj regularnog dela šampionata čekamo duel protiv Crvene zvezde Telekom.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar