31. 10. 2013.

Neizvestan meč pripao Ukrajincima

Košarkaši Partizana su poraženi u trećem kolu Evrolige na gostovanju u Kijevu. Budiveljnik je bio bolji rezultatom 74:69.


Domaća ekipa uspela je prva da se odlepi na +5, ali crno-beli su zaigrali bolje u fazi napada i na kraju prve četvrtine bilo je nerešeno- 17:17. Druga četvrtina je donela velike probleme ekipi Duška Vujoševića, centri srpskog šampiona su ušli u probelem sa faulovima, a arbitri su razigrali Darijuša Lavrinoviča nad kojim je dosuđeno čak osam prekršaja za prvih 20 minuta. Tim iz Humske je dobro šutao sa poludistance, dok je unutrašnja igra u fazi napada bila jako bleda. Budiveljnik je iskoristio dominaciju u skoku i na veliki odmor se otišlo sa 42:40 u korist ukrajinskog prvaka.

Treća četvrtina je donela znatno bolju igru u odbrani crno-belih, a izlazak Lavrinoviča iz igre  tri minuta pre kraja treće deonice crno-beli su iskorisili na najbolji mogući način i preokrenuli su rezultat. U poslednjih 10 minuta meča Partizan je ušao sa minimalnom prednošću. Nekoliko sumnjivih sudijskih odluka i dve vezane trojke su odvele Budiveljnik na +6 u poslednjoj deonici. Partizan nije uspeo da povede u nekoliko navrata, iako su se Ukrajinci "nudili" u većem delu četvrte četvrtine. Na kraju, šapmion Jadrana i Srbije je poražen rezultatom 74:69.

Bekovi Partizana su odigrali solidan meč, falili su poeni Vestermana i Muslija, dok je Darijuš Lavrinovič nosio domaću ekipu sa 22 poena, osam skokova i tri asistencije. Beograđani su na sličan način izgubili i u prvom kolu od Barselone. Ovo je prva pobeda Budiveljnika u Evroligi, dok je crno-belima ovo drugi poraz.

Srpski šampion će ugostiti Fenerbahče 8. novembra u narednoj utakmici Evrolige.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar