25. 07. 2013.

Грубор: Извињавам се, али и очекујем извињење




Господине Грубор, догађаји у централној ложи Стадиона Партизан после синоћне утакмице привукли су велику пажњу јавности?

- Да, били су то драматични догађаји, један од најтежих инцидената у историји клуба. Непосредно по завршетку утакмице централна ложа је била засута предметима, међу којима је било и оних који су могли да изазову тешке телесне повреде – флашице са течношћу, упаљачи, мобилни телефони. Проблем је био у томе што су се у средишњем делу централне ложе налазили званичници УЕФА – делегат и посматрач суђења. Остали присутни су дословце својим телима морали да их заштите од тих предмета, који су летели са свих страна.

У центру пажње је један Ваш гест?

- Да, док смо одводили званичнике УЕФА према излазу из централне ложе, ја сам једну флашицу од кока-коле која је пала испред мене вратио према оградном зиду, она је одскочила од горње ивице зида и одлетела према трибини. Можда ће тај чин неком дати повод да жртве насиља представи као виновнике, али чињенице су, на жалост, неумољиве.

Каква је била реакција званичника УЕФА?

- Били су уплашени и збуњени. Прво питање је било: Прошли сте даље, зашто оваква реакција?

Какве ће бити последице?

- Могу само да кажем да смо пуком срећом избегли тежу казну него пре шест година у Мостару.

Шта учинити да се у будућности избегну овакве ситуације?

- Очигледно морају да се предузму додатне безбедносне мере. Ми смо пре неколико година скратили ограде на истоку и западу, трудили се да се атмосфера на стадиону приближи западноевропским стандардима, али очигледно је та жеља преурањена.

Како објашњавате реакцију навијача?

- Спорт је егзактна делатност. Не волим то јавно да говорим, али ова управа је најуспешнија у ближој историји клуба. С друге стране, она је и најомраженија у историји. То је психолошки феномен који заслужује дубљу анализу.

Да ли имате нешто да поручите навијачима?

- Ја се најискреније извињавам свима који се осећају повређеним, али очекујемо извињење и од свих оних који су изгубили главу и насилничким понашањем угрозили живот и здравље лица која су се налазила у централној ложи, као и будућност и егзистенцију клуба. Ја ћу наравно наставити да се уздигнуте главе крећем улицама града у коме сам рођен пре педесетак година.

partizan.rs



Nema komentara :

Objavi komentar