29. 04. 2013.

''Вратио бих се у Партизан''

Један од српских фудбалера који су обележили пролећни део сезоне широм Европе сигурно је Миљан Мрдаковић, који је од јануара бранио боје кипарског Енозиса.



Мрдаковићу је то био четврти клуб за који је играо на Кипру, а на 12 мечева током пролећа постигао је шест голова и био је најзаслужнији што се тим нашао у средини табеле. Енозис је сезону завршио на осмом месту табеле, са скором од шест победа и по десет ремија и пораза.

“Веома сам задовољан својим учинком у ово полусезони. У клубу су сви презадовољни крајњим резултатом, јер су се на полусезони борили за опстанка, а после мог доласка завршили смо на средини табеле”, рекао је Мрдаковић.

Сјајне партије никога нису оставиле равнодушним, па у Енозису не крију жељу да задрже српског нападача, али он не жури са одлуком.

“Наравно, продужили су ми продужетак сарадње, али мислим да у овом тренутку треба и могу да играм у јачем клубу и лиги. Највероватније ћу у летњем прелазном року напустити Кипар, и поред интересовања великана као што су Омонија, Анортозис и АЕЛ.Већ су направљени контакти са неколико клубова из Европе, али и Азије, међутим, још увек је рано за потпис, али се полако назире решење”, нагласио је Мрдаковић.

Мрдаковић у овом тренутку не искључује могућност повратка у Србију, где је у сениорској конкуренцији играо само за ОФК Београд, али у млађим категоријама и за Раднички из родног Ниша и Партизан.

“Никада се не одбацује могућност повратка у српски фудбал, нормално, и повратак у мој вољени Партизан”, истакао је Мрдаковић.

Српски нападач открио је да је чак имао понуду да заигра за репрезентацију Кипра, пошто за сада нема уписан ниједан наступ за сениорски тим ‘орлова’.

“Постојала је могућност да заиграм и за кипарску репрезентацију. Али, искрено, нисам био нимало заинтересован. Ако може Србија, може, ако не, онда ниједна друга земља не долази у обзир”, нагласио је Мрдаковић.

Миљановим стопама ускоро би, иначе, могао да крене и његов син, који обожава фудбал.

“Мој наследник иде татиним стопама, што ми је јако драго. Али, наравно, без икаквог протиска са моје стране. Једноставно, обожава фудбал”, рекао је српски нападач.

(b92.net)