28. 04. 2013.

Ватерполо: Црно-бели бољи од Војводине

Ватерполисти Партизана савладали су у Београду екипу новосадске Војводине резултатом 11:8 (3:2, 2:4, 1:1, 5:1) и тако повели 1:0 у победама у борби за треће место у Првој А лиги Србије.


Голове су постигли Мандић, Рацков, Цхук и Дедовић по два, Матовић, Обрадовић и Танасковић за Партизан, а Максимовић, Васић и Његован по два, Вуксановић и Убовић за Војводину.

Серија се игра до две победе, а реванш је на програму 4. маја у Новом Саду. Према постојећим пропозицијама, трећепласирани у првенству Србије играће квалификације за Лигу шампиона следеће сезоне.

Вечерашњи сусрет са Војводином црно-белима је добро послужио као провера пред реванш меч четвртфинала Лиге шампиона против руског Спартака из Волгограда. Партизан у реваншу 1. маја у Волгограду брани предност од пет голова (11:6), изборену 17. априла на Бањици.

У плеј офу за титулу првака Србије играју Црвена звезда и крагујевачки Раднички. Црвено-бели воде у серији са 1:0, након што су јуче на Ташмајдану савладали Раднички са 10:9, а други меч на програму је 4. маја у Крагујевцу.

Финална серија плеј-офа игра се до три победе.

(mondo.rs)