28. 04. 2013.

Вермезовић већ бивши тренер Партизана?!

Рад тренера Владимира Вермезовића на клупи Партизана, чини се, завршен је ремијем у Новом Пазару (0:0). Црно-бели су у месец и по дана успели да изгубе девет бодова у шампионској трци и сада са само "плус два" и великом зебњом дочекују последњих пет кола првенства у Јелен Суперлиги Србије. Истина, причао је стратег клуба из Хумске и у тренуцима када се његов тим "башкарио" на великих 11 бодова разлике да "ништа није готово", али навијаче Партизана сада највише занима - да ли је можда на ово и мислио?

Свака екипа има падове током сезоне, али овај Партизанов је стрмоглав. Просто је невероватно да овај тим црно-белих након репрезентативне паузе уопште не личи на себе, односно на ону екипу која је на старту пролећног дела сезоне рутински излазила на крај са ривалима. Играчи су остали исти, али очигледно да је нешто "пукло". Да ли на релацији тренер-играчи, или је у питању неки други проблем, тек у Хумској су упаљени сви аларми!

Владимир Вермезовић може да се "похвали" још једним статистичким податком. Он је тренер који је испустио највећу предност у Партизановој историји. Сви се и даље сећају чувене сезоне 1999/2000. када је Миодраг Јешић након победе у "вечитом дербију" (2:0) имао огромних девет бодова разлике у односу на Звезду. Ипак, љути ривал се на крају радовао титули. Вермезовић је учинио да Миодраг Јешић падне у заборав и да навијачи Партизана сада о њему причају као некоме које "просуо" девет поена. Истина, Партизан је и даље први, али то никако не може да му буде одбрамбени аргумент пред армијом црно-белих присталица који из меча у меч траже његов одлазак са клупе.

Још једна важна ствар. Челници Партизана у неколико наврата током сезоне били су надомак одлуке да смене Вермезовића, али тада му је посао спашавао спортски директор Љубиша Тумбаковић. Међутим, њега више нема. Недавно је Тумбаковић "дигао сидро" и упутио се Кину где се вратио тренерском послу, оставивши шефа стручног штаба практично на "ветрометини".

Како СПОРТАЛ.РС незванично сазнаје, челници Управног одбора клуба разговарали су одмах после утакмице са Пазарцима и једногласно одлучили да прекину сарадњу са досадашњим шефом стручног штаба. Коначна одлука биће позната до краја дана или у понедељак.

По свему судећи, утакмицу петоструког узастопног шампиона Србије са нишким Радничким у четвртак у Хумској водиће нови тренер!

(sportal.rs)