16. 11. 2013.

Vaterpolisti Partizana pokazali zube Crvenoj zvezdi


Crvena zvezda je pobedila na Tašmajdanu Partizan Rajfajzen u 4. kolu Prve A lige Srbije rezultatom 12:9. Crno-beli su se veći deo meča veoma dobro nosili sa znatno iskusnijim protivnikom. Po četvrtinama 5:1, 3:4, 3:2, 1:2.


Prva deonica igre u potpunosti je pripala domaćoj ekipi. Partizan nije pružao dovoljno dobar otpor i Zvezda je lako dolazila do pogodaka. Malo šta je funkcionisalo u igri crno-belih, kako u napadu, tako i u odbrani. Druga četvrtina je iznedrila mnogo bolju igru najtrofejnijeg srpskog vaterpolo tima, o čemu svedoči činjenica da je Partizan bio bolji u ovih osam minuta sa 3:4. Tada je proradila igra u napadu, ali Zvezda nije dala prednost.

Do kraja meča se gledao izjednačen meč u bazenu. Crno-beli su sve vreme bili blizu izjednačenja, ali razlika u iskustvu i kvalitetu je učinila svoje. Partizan je dolazio u nekoliko navrata na dva gola zaostatka, ali nikako nije uspeo da pređe tu granicu. Ono što može da raduje jeste fakt da su ovi mladi vaterpolisti rešili dve četvrtine u svoju korist protiv zaista jake Crvene zvezde.

Crno-bele očekuje početak Evrolige i utakmica sa Brešom u Italiji, a u sledećem kolu domaćeg prvenstva Partizan će ugostiti Vojvodinu.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar