17. 05. 2013.

Гробари уједињени за дерби

Досад сукобљене групе присталица Партизана заједно ће певати свом клубу на суботњем дербију.



Две фракције навијача црно-белих "закопале су ратне секире" и после много времена, међусобних сукоба, па и жртава, навијаће само за Партизан, а не једни против других. Бар један дан.

И "Гробари Југ" и "Забрањени" издали су саопштења у којима су образложили ту одлуку, правдајући је значајем "историјске" утакмице.

"Све размирице и несугласице са Југом тог дана се морају заборавити. Сви морамо сву своју енергију да усмеримо само у једном смеру: ка победи!", поручили су "Забрањени Гробари" и позвали све да напуне источну трибину стадиона у Хумској.

И "Гробари Југ" апеловали су на све навијаче црно-белих, навијачке групе и љубитеље спорта који воле црно-беле да у суботу дођу на стадион и дају свој допринос победи.

"Апелујемо на све навијачке групе Партизана, и са Југа и са истока, да своје размирице и незадовољства ставе у други план и посвете се само једном циљу а то је победа и освајање титуле шампиона Србије", пише у њиховом саопштењу.

Суботњи вечити дерби почеће у 19.30 часова, а у Партизану очекују да стадион у Хумској буде испуњен до последњег места.

Извесно је да ће и северна трибина стадиона бити "крцата", с обзиром на то да су навијачи Црвене звезде у среду чекали од раног јутра отварање благајне у Љутице Богдана и великом брзином купили достављен контигент улазница.

(mondo.rs)