15. 11. 2013.

CSKA se igrao, Partizan na -42

U petom kolu A grupe Evrolige moskovski CSKA savladao je crno-bele mnogo lakše nego što se očekivalo rezultatom 88:46. Ruski tim je odigrao najbolju utakmicu do sada, a Partizan je doživeo četvrti poraz u ovosenzonskoj najjačoj košarkaškoj ligi Evrope.


Ruski šampion je sjajno otvorio meč i odmah je uspeo da stvori osetnu razliku. Lider ABA lige je pokušao zonom 1-3-1 da isprovocira šut CSKA, ali im se to ubrzo obilo o glavu jer su Moskovljani sjajno šutirali s polja. Partizan je mnogo grešio u fazi napada, bio je dosta statičan i nije nalazio rešenje za veoma agresivnu odbranu protivnika. Da stvar bude gora, povredio se Leo Vesterman koji nakon izlaska iz igre u sedmom minutu više nije ulazio na parket. Posle 10 minuta igre bilo je 21:10 za domaću ekipu.

Druga četvrtina nije donela ništa novo. Crno- beli su i dalje dosta grešili, odbrana "Armejaca" je bila veoma intezivna što je prouzrokovalo veliki broj lakih poena domaće ekipe iz tranzicije. Među najistaknutijima u ekipi CSKA bio je Vladimir Micov. Drugi period se ni po čemu nije razlikovao od prvog, rešila ga je domaća ekipa rezultatom 21:8. Ruska ekipa je imala 24 poena prednosti na poluvremenu- 42:18.

U trećem periodu je CSKA dodao gas, pogotovu u fazi napada, o čemu svedoči činjenica da su uspeli da ubace čak 27 poena u trećem periodu. Prednjačali su Soni Vims i Vatali Fridzon. Napretka u igri Partizana nije bilo. Izuzetno dobra odbrana ruskog šampiona primoravala je bekove tima iz Humske na nerezonske šuteve, a neretko Partizan nije uspevao ni da uputi šut ka protivničkom košu za 24 sekunde. Pred poslednjih 10 minuta bilo je 69:31.

Poslednja deonica bila je prilično ujednačena. Pošto je pitanje pobednika bilo rešeno već početkom druge četvrtine, Etore Mesina i Duško Vujošević su promešali karte i na parketu su uglavnom bile petorke koje nisu igrale zajedno ni na treningu. Jasno, strateg Partizana nije želeo da umara ključne igrače uoči večitog derbija koji se igra kroz tri dana. Konačan ishod meča bio je 88:46 u korist domaće ekipe.

Povreda Vestermana je so na ranu crno-belima, jer su Musli i Kinsi odveć van stroja, a povratak Davisa Bertansa se očekuje tek u martu 2014. Košarkašima Partizana predstoje dva teška meča u Pioniru- Crvena zvezda u ABA ligi, pa Barselona u 6. kolu Evrolige.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar