16. 11. 2013.

Partizan umalo do boda u Novom Sadu


RK Vojvodina je bila bolja od RK Partizan u 10. kolu regionalne SEHA lige. Konačan ishod meča bio je 21:20, a meč je obeležila krajnje diskutabilna sudijska odluka kojom je poništen pogodak Mijajla Marsenića u poslednjoj sekundi susreta.

Crno-beli su odlično otvorili susret i prvi gol su primili tek u devetom minutu meča. Odbrana je veoma dobro funkcionisala na čelu sa mladim golmanom Mihailom Radovanovićem. Mnogo iskusniji tim Vojvodine uspeo je da okrene rezultat u svoju korist i da povede 10:7 pred kraj poluvremena. Beograđani su se stabilizovali i na odmor se otišlo sa 11:9.


Novosađani ulaze odlučno u nastavak i vrlo brzo počinju da prave osetniju razliku koja se penjala i do šest golova prednosti. Crno-beli pronalaze rešenje i golovima iz tranzicije hvataju priključak i uspevaju da poravnaju rezultat šest minuta pre kraja- bilo je 19:19.

Domaća ekipa se ponovo odlepila na dva gola razlike, ali Partizan postiže pogodak i u poslednji minut crno-beli ulaze sa golom zaostatka i igračem više. Nakon pasivnog napada Vojvodine sevnula je polukontra koju su domaćini prekinuli faulom sekund pre kraja meča. Poslednji udarac izveo je Mijajlo Marsenić- izvio se udesno u loptu poslao između golmanove noge i stative, veoma snažnim i preciznim udarcem. Sudije su poništile gol jer su smatrale da je Marsenić dodirnuo parket pre nego što je uputio udarac, premda se na usporenom snimku jasno vidi da su arbitri Boris Šatordžija i Saša Pandžić doneli odluku na štetu Partizana. 

Najbolji u Partizanu su bili Vanja Ilić, golman Radovanović i Mijajlo Marsenić, dok je ze Vojvodinu najbolje odigrao iskusni Uroš Elezović. Crno-beli su odigrali veoma dobar meč nakon koga sa pravom mogu da kažu da su zaslužili bar bod u Novom Sadu. Partizan ostaje zakucan za dno tabele, dok su Novosađani došli do četvrte pobede u regionalnoj rukometnoj ligi.

Sledeće kolo SEHA lige igra se u četvrtak kada će srpski vicešampion dočekati ekipu Vardara iz Makedonije.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar