02. 11. 2013.

Crno-beli žele nastavak perfektnog niza u Pioniru

Košarkaši Partizana igraće sutra od 17 časova protiv starih rivala, zagrebačke Cibone, u okviru 6. kola ABA košarkaške lige. Utakmica se igra u hali "Pionir", a sve to između obaveza koje  crno-beli imaju u Evroligi. 

U dosadašnjem toku takmičenja aktuelni šampioni Jadrana, košarkaši Partizana, ostvarili su četiri trijumfa uz jedan poraz i to na gostujućem terenu protiv Krke iz Novog Mesta i dele prvo mesto sa Crvenom zvezdom i Cedevitom, dok su Zagrepčani ostvarili tri trijumfa uz dve izgubljene utakmice i zauzimaju šesto mesto na tabeli.

Crno-beli košarkaši su u dosadašnjem delu sezone bili maksimalni kod kuće sa 3 pobede iz 3 odigrane utakmice, a ako tome dodamo i spektakularan trijumf protiv Nantera od 30 razlike u Pioniru, to svakako uliva nadu da bi stoprocentan niz kod kuće mogao biti nastavljen. Cibona je, ipak, počela da podiže formu pred nastavak takmičenja što se moglo videti i u prošlom kolu kada su prilično lako savladali gradske rivale, Cedevitu, koji slove za jednu od najjačih ekipa u ligi ove sezone.

Na oprez tera činjenica da su se ovi rivali nebrojeno puta međusobno sastajali, što u ligi Jadrana, što u ligi stare Jugoslavije, i da je mnogo puta samo jedna lopta rešavala pobednika, a jednom čak i trojka preko celog terena uz zvuk sirene, kao što je bilo u finalu Jadranske lige 2010. godine.

Ulaznice za ovu utakmicu biće u prodaji na blagajnama "Pionira" od 14 časova, pa sve do početka utakmice. Tribine će koštati 200, a za parter je potrebno izdvojiti 400 dinara.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar