03. 11. 2013.

Crno-beli srušili Cibonu

U 6.kolu Aba lige Partizan je savladao Cibonu rezultatom 80:71 (20:15, 18:15, 20:23, 22:18)  i tako zadržao čelnu poziciju na Jadranu. Utakmica je većim delom bila izuzetno teška i neizvesna, ali su crno-beli uspeli da prelome meč u svoju korist na kraju.

Crno-beli su dobro počeli utakmicu i imali kontrolu tokom prve četvrtine. Polovinom prve deonice šampioni Jadrana su napravili prednost od 9 poena razlike (14:5) u odnosu na rivala i, ispostaviće se kasnije, sačuvali je do kraja susreta.

Cibona je u nastavku zaigrala znatno bolje i agresivnije u odbrani i približila se na svega poen zaostatka u 14. minutu. Nastavak druge četvrtine protekao je u pomalo nervoznoj igri sa obe strane, ali su iz toga crno-beli uspeli da izađu sa 8 poena prednosti i mirnije uđu u nastavak utakmice.

Većim delom treće deonice Partizan je održavao prednost od 8 do 10 poena i uspešno držao goste na pristojnom rastojanju, ali su Zagrepčani pred sam kraj ovog perioda, uz pomoć raspoloženog Andrije Žižića uspeli da priđu domaćinu na svega 3 poena zaostatka.

Crno-beli su dodali gas u poslednjih 10 minuta igre, pojačali odbranu i ubrzo zatim se vratili na pristojnu prednost koju su imali većim delom meča. Najzaslužniji za pobedu Partizana bili su Milosavljević i Lovernj sa 21 poenom, te Bogdan Bogdanović koji je pridodao još 19.
Važno je napomenuti da kod domaćina večeras nije nastupio Tarens Kinsi zbog prehlade.
U gostujućem timu posebno su se istakli Strouberi sa 20 i Žižić sa 19 poena.

U sledećem kolu ABA lige košarkaši Partizana gostovaće Širokom Brijegu, a utakmica će biti odigrana 11. novembra.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)





Nema komentara :

Objavi komentar