19. 05. 2013.

Рашовић: Победа за моју покојну мајку која је умрла пре тачно 18 година


Деби какав се само пожелети може.

Ватрено крштење у улози шефа струке Вук Рашовић је прославио победом у 144. вечитом дербију, којом је практично и осигурао Партизану историјски успех и шесту узастопну титулу којом ће се црно-бели изједначити са Црвеном звездом по броју освојених титула.

Ипак, Рашовића је велики тријумф асоцирао на један веома тужан тренутак у његовом животу.
"Ова победа је посебно значајна за мене и посвећујем је мајци која је преминула на данашњи дан пре 18 година", рекао је Рашовић на конференцији за новинаре после великог подвига који је његовом тиму донео погодак Милоша Јојића у 90. минуту.

"Најбољи могући сценарио се остварио, јер се десило оно што смо прижељкивали. У првом полувремену смо играли опрезно. И то није изгледало лепо за око. Црвена звезда је имала пречку, али смо у другом поправили доста ствари и високим пресингом напали противника што он није очекивао. Честитам играчима и навијачима јер смо заједно остварили историјску победу за клуб. Имали смо борбеног противника, али је и овако слатко".

Оно што је посебно обрадовало Рашовића је то што је победнички гол постигао момак којег су често оспоравали, али којег је Партизанов шеф струке форсирао упркос противљењу доброг дела јавности.

"Увек сам веровао у Милоша. И кад се десио тај прекид у 90. минуту окренуо сам се ка клупи и рекао: ’Ово је тај тренутак’. Јер знам Јојића дуго. Решавао ми је неке утакмице на сличан начин док смо сарађивали у Телеоптику. И сад му се вратило. Кажем то, јер знам кроз шта је све пролазио кроз каријеру", закључио је Рашовић.

(mozzart.sport)