30. 04. 2013.

Први дани Вука Рашовића на новом послу

Први радни дан Вука Рашовића као тренера првог тима Партизана. Неће имати посебан разговор са Шћеповићем и Митровићем, јер види да "имају одличну комуникацију". "Цела екипа жели титулу", каже он. Омиљена формација 4-4-2.


У деликатном тренутку, управа Партизана "увалила" је врућ кромпир у руке Вуку Рашовићу, објективно гледано, тренерском почетнику.

Након серије киксева српског шампиона, управа је уручила отказ Владимиру Вермезовићу, а на његово место поставила досадашњег шефа стручног штаба Телеоптика Вука Рашовића, који је својевремено био помоћник у сручном штабу првог тима Партизана код Александра Станојевића.

Тачно у 10 часова и 10 минута, играчи Партизана, предвођени Рашовићем изашли су на тренинг терена Спортског центра "Телеоптик", популарног "Земунела", а као подршка новом шефу струке црно-белих ту су били и чланови управе Миле Јовичић и Дарко Грубор.

Рашовић је имао краће обраћање играчима, а потом их је "предао у руке" асистенту Миши Филиповићу.

На тренингу су били и нападачи Александар Митровић и Марко Шћеповић, који су се уочи дуела против Новог Пазара покошкали у "Земунелу". Они су нормално комуницирали и није се примећивало да су били "у клинчу" пре неколико дана.

Одвојено од екипе радили су Бранко Пауљевић, Филип Кнежевић и Милош Остојић (повређени и "ровити"), а занимљиво је да је међу том групом и Елиомар Силва који је извадио зуб, па је на поштеди!?

"Утисци су ми позитивни. Већ сам рекао да познајем играче, квалитет екипе, тако да верујем да је ова група способна способна да понови успехе из претходних пет година. Ова група која је добро урадила две трећине посла... У предности смо, имамо све ствари у својим рукама", рекао је Рашовић новинарима.

Играчима је поручио да морају да раде без поговора, а за све остало им је на располагању за договор.

"Ово им је једини посао и морају да се понашају као професионалци", рекао је Рашовић.

Још не размишља о "вечитом дербију", већ о утакмици против Радничког из Ниша, првог наредног противника (у четвртак).

Упитан да ли ће имати посебан разговор са Митровићем и Шћеповићем, одговорио је: "Нећу. Сигурно је да је ова ситуација и све што се дешавало утицало на те ствари. Колико сам видео на овом тренингу имају одличну комуникацију, па не желим ни да се враћам на те ствари. Што је било било је, желим да гледамо само позитивно, само ка напред".

Колико ће му бити тешко да наметне неке своје идеје?

"Сигурно је да неће бити једноставно, нема много времена до прве утакмице, али опет, ово су школовани играчи и срећа је да ја познајем е играче и они мене, па ћу их подсетити на неке ствари и идеје и покушаћемо да већ против Радничког спроведемо нешто у дело", рекао је Рашовић, додавши да неће бити неких великих промена у тиму.

Каже да ће наставити оно по чему је Партизан препознатљив - пас игра и нападачки систем. Додао је да му је омиљена формација 4-4-2 и да ће то одмах успоставити.

Код играча Рашовић види глад за победама и титулом!

"Видим да су играчи жељни успеха и титуле, титула је потребна и њима и клубу и верујем да могу да им пренесем своје искуство и огромну енергију", истакао је нови тренер Партизана и позвао поново навијаче да помогну екипи да оствари циљ.

(mondo.rs)