30. 04. 2013.

Даниловић: Без ироније, да и Звезда игра ЕЛ

Председник КК Партизан мт:с најискреније пожелео и љутом ривалу да игра Евролигу у наредној сезони, јер би то била велика ствар за српску кошарку.



По навици. Партизан је поново шампион регионалне лиге и поново ће представљати Србију у Евролиги.

"То је био и крајњи циљ пред ову сезону с обзиром на младу екипу која се временом дизала и достигла најбољу форму. Драго ми је што ћемо опет играти Евролигу", задовољно је констатовао председник црно-белих Предраг Даниловић након што је Партизан у Лакташима на финалном турниру АБА лиге по шести пут подигао трофеј намењен најбољем у региону.

Цео турнир смо играли најбоље, достигли смо најбољу форму у ово време. најбитније је да смо победили и да је све прошло без инцидената.

Црвена звезда Телеком би, такође, требало да игра Евролигу у наредној сезони, али само ако не буде изненађења у неким другим лигама.

Председник Партизана је великом ривалу пожелео управо то: да не буде изненађења и да се и црвено-бели придруже црно-белима у европској елити.

"Мислим да је то за Србију и за Београд велика ствар. Не говорим ни иронично ни цинично него заиста тако мислим. Имати два евролигаша у истом граду и приуштити људима европске утакмице заиста је велика ствар", рекао је Даниловић у изјави СОС Каналу.

(mondo.rs)