16. 04. 2013.

Иван Иванов: Ми смо катастрофа

"Док смо у Кули и Ужицу донекле и газили ривале, стварали шансе, у дербију са Војводином и у Ивањици одиграли смо испод нивоа. Да будем прецизнији, били смо безобразно слаби и зато бисмо сви морали да се забринемо", искрено прича штопер Партизана


Ретко прича – свашта каже! Једнако добар играч и искрен човек, Иван Иванов пристао је да за МОЦАРТ Спорт отворено и директно прокоментарише последње игре и резултате Партизана. Виде и Гробари да доста тога не штима у шампионском оркестру, али кад им на очигледне проблеме укажу најпре Саша Илић, па Милош Јојић и на крају бугарски штопер, онда би сви у клубу требало да се замисле.

Можда више од других Владимир Вермезовић. Док шеф струке тврди како је задовољан освајањем пет бодова у четири утакмице, играчи сами признају да једва извојевана победа на терену Јавора (1:0) не може тек тако да замаскира пропусте из дуела са Хајдуком (1:1), Слободом (0:0) и Војводином (1:2).

"Ми смо катастрофа" – без увијања, право у мету, гађа Иван Иванов у разговору за наш Моцарт Спорт.

"Без обзира на резултате у последњем циклусу, наша издања су прилично забрињавајућа. Не играмо као раније. Док смо у Кули и Ужицу донекле и газили ривале и стварали шансе, у дербију са Новосађанима и у Ивањици одиграли смо испод нивоа. Да будем прецизнији, били смо безобразно слаби и зато бисмо сви морали да се забринемо".

Незамењив члан последње линије српског првака лоцирао је узроке слабих игара после репрезентативне паузе.
"Проблем је у самопоуздању. Наша млада екипа није навикнута да игра под притиском. Бар 90 посто играча није умело да се снађе на терену Јавора, били су у страху, грчу, то под хитно морају да елиминишу".

Много лакше рећи него урадити...
"Тачно, али реч је о момцима од 20, 21 или 22 лета. Пред њима је још најмање десет, 15 година каријере на врхунском нивоу. Дешаваће им се да греше и у значајнијим утакмицама од претходне четири, али морају да знају да сваки клуб има кризне периоде. Начин да их преброде је једноставан: мало више вере у себе и све ће бити у реду".

Некадашњи фудбалер Пирина, ЦСКА из Софије, Локомотиве из Пловдива и руске Аланије, у фебруару је прославио 25. рођендан, али иза себе има богато интернационално и искуство играња у репрезентацији Бугарске (33 утакмице). Отуда је логично што заједно са Сашом Илићем и голманом Владимиром Стојковићем саветује играче током утакмица. Признаје, дешава му се да претера.


"Стално им причамо, понекад и вичемо на њих, али то су све наше клупске колеге, морају да разумеју како им не желимо ништа лоше. Не пада нам на памет да их вређамо или псујемо, само покушавамо да их пробудимо. А у Ивањици су деловали некако... Изгубљено“.

У жељи да макар мало размрда саиграче, Иванов је посегао за реченицом коју од доласка у Хумску, лета 2011, изговори бар једном месечно.
"Партизан је по квалитету врхунска екипа, ови момци имају потенцијал да играју у неким од највећих европских клубова. Да будем до краја искрен, никад у каријери нисам играо у бољем тиму, у коме све кипти од даровитоисти, талента, идеје... Да би те способности појединаца дошле до изражаја, потребно је да пораде на психологији, буду сигурни у оно што раде. Може да се деси да одиграмо лоше, али не сме да се догоди да навијачи примете одсуство жеље за победом или трудом у нашим очима. Морамо да будемо гладни победа, само тако можемо и да их остваримо“, закључио је Иванов.

ЧОВЕК ИГРА БЕЗ ПРЕКРШАЈА: 73 УТАКМИЦЕ – ТРИ КАРТОНА

Одиграо је Иван Иванов 73 утакмице за Партизан у свим такмичењима и на њима добио само три жута картона! Податак за сваку похвалу, поготову што игра на месту штопера, које изискује оштрије стартове, прекршаје...
"Не верујем да то може да се научи, пре бих рекао да се човек рађа са даром да игра сталожено у одбрани. Неко гаји агресиван стил, али ја нисам такав тип. Не би било ни у реду према ривалу да га грубо зауставим, а још мање према саиграчима да трпе због мојих евентуалних суспензија. Никад нисам има проблем са картонима. Све зависи како се човек роди. На пример, наш Саша Илић, где год га ставите одиграће савршено, сигуран сам да би се снашао и на мојој позицији штопера, јер је јединствен играч“, поручио је Иванов.

(mozzartsport.com)