11. 04. 2013.

Кошарка: Партизан убедљив

До последњег места испуњена хала Велики Парк поздравила је актуелног шампиона Србије и одлично бодрила свој тим. Црно-бели су питање победника решили у првом полувремену, па је уписана и четврта победа у низу резултатом 83:62 (20:12, 22:12, 21:16, 20:21).

Уводне грешке на обе стране пресекао је Вестерман на асистенцију Чакаревића, али су потом домаћи играчи направили серију од 6:0. Узвратили су преко Чакаревића и одличним продором Богдановића за вођство од 6:9. Црно-бели су имали великих проблема са извођењем слободних бацања. Коначно је период игре без поена прекинуо Мусли под кошем противника за 6:11. Анђић је шутем ван линије 6,75 прекинуо низ актуелног шампиона од 10:0, али су црно-бели добру одбрану потом материјализовали и у нападу за 9:15. Слобода је била половична у реализовању пенала у првој деоници. Тројка Бертанса и поени Милосављевића у финишу су обезбедили црно-белима предност од осам поена уочи наставка меча 12:20.

Бертанс је на почетку трећег периода везао девет поена за двоцифрену предност клуба из Хумске. Након два минута игре и домаћи играчи су прекинули пост за 17:30. Након тајм-аута Слободе, Ловерњ је поентирао из рекета, а за њим и незаустављеви Бертанс који је везао пет поена, на другој страни Кутлешић је поентирао за 19:37. Кошаркаши Слободе су наставили са половичним коришћењем прилика са пенала, а Вестерман и Богдановић су са дистанце били сигурни за 22:42 и високу предност српског шампиона. Љубојевић је постигао тројку за своју екипу у финишу првог полувремена 25:42.

Слобода је преко Љубојевића и Анђића значајније побољшала игру, али црно-бели нису заостајали. Вестерман и Бертанс су одлично одржавали високу предност црно-белих 36:57. Ловерњ је био добар у нападу, а на другој страни истакли су се Кутлешић и Васић за 41:63. 

Мусли је добро проналазио позицију под кошем уз сигурног Милосављевића предност црно-белих је расла 43:73. Вучићевића и Јевтовић су ублажили предност црно-белих, али то није било довољно за преокрет. Поново су у финишу млађи играчи у црно-белом тиму добили прилику у игри. Кошаркаши из Хумске су сигурно утакмицу привели крају и без већих проблема уписали четврту победу у низу, оставши једина непоражена екипа у досадашњем делу такмичења у Агрожив Суперлиги Србије. Партизан мт:с је савладао Слободу резултатом 62:83.

(kkpartizan.rs)