10. 04. 2013.

Саша Илић: Смешна је прича да Партизан неће титулу!

Вођа, у фудбалу читај – капитен, ако није продукт сатиричног пера Радоја Домановића, вреди сувог злата.
Стога, болну гримасу тренера Партизана Владимира Вермезовића, после неуспеха од Војводине, с разлогом је пред гостовање Јавору одменио осмех: „Срећом, враћа нам се у тим Саша Илић!”
Често је скакао са столице. Цупкао. Ногом изводио ударце, као да није у новинарској ложи, већ 50 метара ниже, у арени.
Желео је да полети пред гол Војводине и преузме дизгине посустале црно-беле машине.
Пораз од Новосађана, немоћном да у дресу због жутих картона помогне, тешко му је пао… - Ово нам је последња опомена, уколико желимо шесту узастопну титулу – вели Саша Илић, капитен Парног ваљка, пошто је сабрао утиске из тужне црно-беле седмице.
Да сте ви били на терену, друга прича? - И мени би било лакше…
С Лалама увек имамо проблема. Незгодни су, добро се бране и чекају контре.
Није пријатно кад изгубите три бода у Хумској, али немам шта да приговорим саиграчима, пружили су максимум.
Од слављеничких тонова, до „воде у ушима”? - Није пријатно. За кратко време остали смо без седам бодова предности. Све је, ипак, у нашим рукама, остало је осам кола до краја, имамо плус четири и мало лакши распоред. Вечити ривал се опасно примакао. Има ли бојазни? - Већи притисак стварају медији, него што он заиста постоји у екипи. Подигла се велика фама, која утиче негативно на младе играче. Када се не побеђује, нормално је да атмосфера не буде врхунска, али да бисмо се вратили на старе стазе морамо да запнемо из петних жила, ношени мишљу да све од нас зависи.
Чаршијом се чује глас – Партизан неће титулу? - То су смешне приче! Фокусиран сам само на своју екипу и не интересују ме друге утакмице: да ли је био фаул, офсајд…

Извор: zurnal.rs