18. 04. 2013.

Мијатовић: Партизан је увек моја кућа

Некадашњи велики ас светског фудбала Предраг Мијатовић не искључује могућност да се једног дана врати у Партизан. "Партизановац сам и расположен за сваки вид сарадње", каже он.
Предрага Мијатовића би многи навијачи Партизана поново волели да виде у Хумској, на некој од важнијих клупских функција.
На разноразним форумима "Мијата" навијачи Партизана "виде" као идеалног спортског директора или чак председника клуба.
Мијатовић не крије да је увек расположен да помогне Партизану, али да, за сада, никакве јасне идеје не постоји у том смислу.
"Не волим да причам о ситуацији у клубу кад нисам у њему. Кад сам био директор Реал Марида ужасно ме је иритирало да се прича о другим људима у клубу. Партизановац сам и расположен за сваки вид сарадње. Сада није моменат да се прича о конкретном послу у Партизану. Тренутно не постоји никаква идеја, нити иницијатива по том питању", рекао је Мијатовић "Спортском журналу".
Мијатовић каже да прати дешавања у Партизану и верује да ће црно-бели поново до титуле. "Партизан је мој клуб. Прво сам партизановац, тек онда реаловац. И ове године ће црно-бели бити прваци. Без обзира на то што се бодовна предност смањила, објективно је и даље велика. Ту не би требало да буде проблема".
Мијатовић више нема никакву фунцију у Реалу.Каже да сада путује по Европи и гледа утакмице.
Прати сва дешавања, укључујући квалификације репрезентација за Светско првенство.
Србија је "трокирала", Црна Гора гази ка Бразилу.
Он је подржао визију Синише Михајловића да подмлади селекцију Србије, али...
 "Тим мора да се подмлађује, али не треба запоставити ни крајњи резултат. Између подмлађивања тим и пласмана на Мундијал, приоритет је пласман на Светско првенства, па макар и са старијим играчима. Кад већ то није остварено, онда је подмлађивање добар избор", каже Мијатовић.
Мијатовић је дошао у Београд ради промоције летњег кампа Реал Мадрида.
У "краљевском клубу" сада игра Хрват Лука Модрић. Српских фудбалера нема...
"Био бих презадовољан ако би неко од наших играча у скорије време обукао дрес мадридског великана. Квалитет постоји, надам се да неће проћи много времена до тог момента", рекао је Мијатовић.

Извор: mondo.rs