25. 05. 2013.

ФК Партизан: Прослава титуле, потенцијална појачања и слободни играчи

Остало је још једно коло до краја сезоне у Јелен Суперлиги Србији. И ове године, као и протеклих пет, Партизан је потврдио да је најбољи у Србији.
Црно-бели су шесту узастопну титулу освојили на посебан начин. Иако су имали 11 бодова предности у односу на прву пратиљу, Црвену Звезду, сами су себи закомпликовали живот и истопили +11 на само +2. Комшије су се, наравно, понадале јер је њихов клуб дошао у ситуацију да прекине доминацију Партизана победом у дербију, али је све њихове наде угасио млади играч Партизана, Милош Јојић, голом у 90. минуту.
Спектакуларним голом из слободног ударца на стадиону је настало опште славље! После неколико промашених шанси Митровића и Марковића, као и осталих играча, навијачи Партизана су коначно могли да одахну и почну да славе титулу.

Јао мајко, примио га Бајко! ЈУГ је експлодирао, север је утихнуо!





Поред још једне успешне сезоне, Партизан може да се радује још једној чињеници. Публика је почела да се враћа на стадион! Посета на Партизановим утакмицама у првом делу Суперлиге била је испод свих очекивања. Партизан је пратило највише 4.000 гледалаца. На премијери у 2013. години окупило се око 9.000 навијача и посета се знатно повећавала. За то је, у великој мери, заслужан маркетинг тим Партизана који се потрудио и организаовао разноразне акције.

Партизану сада остаје само још да подигне заслужени шампионски пехар пред својим навијачима и прослави 25. титулу клуба. Сутра од 19 часова Партизан игра против Спартака, а утакмици претходи концерт Групе ЈНА и додељивање пехара. Улаз на стадион је бесплатан!

Након тога, Партизану следи ковање плана за Лигу шампиона. Црно-бели су последњи пут ушли у исту 2010. године са тренером Александром Станојевићем, а сада ће то пробати да учине са Вуком Рашовићем који је у Партизану наследио Вермезовића. Учио је занат од Јокановића, Стевановића и Станојевића. Тренирао је Телеоптик и велика предност му је што добро познаје већину играча Партизана јер их је он и проследио у први тим. Партизанов примарни циљ је Лига шампиона, али ако он не успе, црно-бели ће бити задовољни и са Лигом Европе.

Партизан мора да мисли и на појачања и на одласке. Тим ће сигурно напустити Стојковић, Лазар Марковић и Марко Шћеповић који су то најавили. Као највероватнија појачања Партизана наводе се играчи Рада, талентовани Урош Ђурђевић и његов имењак Витас.
Партизан може да мисли и на бивше играче којима истиче уговор. Према подацима сајта transfermarket.de слободни по избору нове средине биће:

1. Марко Ломић

2. Данко Лазовић

3. Ивица Илиев

4. Бојан Зајић

5. Игор Дуљај

6. Срђа Кнежевић

7. Ненад Маринковић

8. Никола Аксентијевић

9. Симон Вукчевић

10. Андрија Делибашић

11. Алмами Мореира

12. Антонело Жука


Стојковић на јужној трибини слави са Гробарима (ФОТО)
Лазевски краљ титула!
Гробари на дербију:
БакљадаКореографијаНавијање
Славље играча са навијачима


(Иван Планић, Партизан Београд)