05. 04. 2014.

Anemični Partizan ispustio pobedu na kraju, nepostojeći penal za Vojvodinu

Fudbaleri Partizana napravili su veliki korak u nazad u borbi za titulu igravši 1:1 (0:0) na svom terenu protiv Vojvodine. Crno-beli imali skoro ceo meč igrača više, ali ni to nije bilo dovoljno za nove bodove u trci za titulu. Vojvodina uzela bod iz krajnje diskutabilno dosuđenog jedanaesterca.


I jedni i drugi su u utakmicu ušli veoma tvrdo i nervozno, a "najtanji" sa živcima bio je Bojan Nastić koji je već posle 12 minuta igre zaradio dva žuta kartona i ostavio Partizan u velikoj prednosti.

U prvih 45 minuta crno-beli nisu nikako mogli da ozbiljnije ugroze gol gostiju, dok su Novosađani preko Poletanovića i Gaćinovića mogli da stignu do vođstva. Jedinu ozbiljniju priliku da ugrozi "Lale" imao je Lazović pri kraju prvog dela igre, ali je bivši igrač Partizana,Živković, uspeo da u poslednjem trenutku otkloni opasnost.

U drugi deo Partizan ulazi znatno agresivnije i ažurnije, što se i pretvorilo u rezultatsko vođstvo od 57. minuta. Nakon duge akcije i mnoštva izmenjanih pasova oko šesnaest metara Vojvodine, lopta sa desne strane po zemlji stiže do Milana Obradovića, koji je šutirao iskosa u donji levi ugao. Nemoćan je bio golman gostiju Žakula.

Uprkos vođstvu i brojčanoj prednosti na terenu, crno-beli kreću više pažnje da posvećuju svom golu, umesto da probaju da reše utakmicu ranije. Kod gostiju su ozbiljno pripretili Milinković-Savić, kao i Gaćinović, a čak se i prečka Milana Lukača tresla u jednom napadu.
Poslednjih 10 minuta je ličilo na igru "viktorije" ispred gola Partizana.

Sigurno je da je Partizan pružio partiju ispod svog nivoa, ali se nije smelo desiti da sudija direktno omogući gostima da stignu do boda. Iako je bilo skoro jasno da je faul načinjen izvan kaznenog prostora, sudija pokazuje na belu tačku, a Trajković dobija crveni karton.
Milinović-Savić koristi ovu priliku i poravnava rezultat na 1:1 i ostavlja u šoku skoro sve prisutne na stadionu u Humskoj.

Sledeću utakmicu Partizan igra u Ivanjici protiv Javora 12.04. sa početkom u 16 časova.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



1 komentar :

  1. Anonimno6/4/14 06:25

    Ni p od penala sve je u režiji da će u Srbiji da se živi bolje kada nas nebude više............

    OdgovoriIzbriši