20. 05. 2013.

Црно-бела распродаја?

Вечити дерби је послужио као излог, екипа Партизана у садашњем саставу очито ће претрпети озбиљне реконструкцијске измене током летњег прелазног рока.


 144. вечити дерби био је прилика да инострани скаути на делу виде оно што је најбоље у Србији у овом тренутку, дуела са вечитим ривалом је многим фудбалерима Партизана био и последњи у црно-белом дресу.

Пре свега, ту се мисли на Лазара Марковића, младог Партизановог бисера који се у сузама опростио од навијача у емотивном вечитом дербију.

Као фудбалер који привлачи највише пажње, млади Марковић је на мети великих европских клубова, пре свега Челсија и Интера, клубова који су у протеклом периоду исказали озбиљно интересовање за фудбалером Партизана.

Популарни Маркец ће предстојећег лета повући и својеврсни егзодус из Хумске, тим који ће наредне године на располагању имати Вук Рашовић биће очито знатно измењен у односу на садашњи.

Осим Марковића, из Партизана ће фудбалери који су и у минулим прелазним роковима привлачили пажњу иностраних клубова. Пре свега, Бугарин Иванов за кога се интересују руски и италијански клубови, али и Владимир Стојковић који је на мети Рубина.

На излазним вратима су Стефан Шћеповић, али и Александар Миљковић, те Лазевски, којима истичу уговори.

Како јавља 'Спорт', Партизан би током лета могао чак да остане и без Александра Митровића, те Николе Нинковића, младих фудбалера који би у случају добре понуде добили дозволу за одлазак.

 У сваком случају, пред Партизаном је узбудљиво лето, све извеснија одбрана титуле утицаће и на цену играча.

(sportske.net)