19. 05. 2013.

Истина о случају Даниловић

Након инцидента у којем је тешко повређен председник Партизана Предраг Даниловић, огласила се његова супруга Светлана.
Изјаву преносимо у целости. Након разговора са Сашом, контакта са званичницима полиције, Хитне помоћи, очевицима, пријатељима и људима који су били присутни те вечери у Кафаници, установљено је да је много неистина, ружних ствари изнесено и доста тога није речено како треба о томе шта се заправо догодило.

На основу разговора са људима, који су били присутни, и Сашом, који је дао званичну изјаву полицији, доста људи је долазило и одлазило из друштва које је те вечери било у Кафаници. Присуствовала је и девојка Бранка Филиповића Фиде Сања.

Након извесног времена када се више попило, Бранко је постао агресивнији према својој девојци, што иначе има обичај да ради и то сви његови пријатељи знају, па су због тога и честе свађе између њих двоје.
Саша је приметио да ситуација може да се отргне контроли, да вербална агресија према њој евентуално може да прерасте у већи проблем, рекао јој је да је боље оде, што је она и учинила. Тада је дошло до првог инцидента.
Саша је покушао да смири Бранка, као и читаву ситуацију и тада је задобио прву рану на челу.
У првом тренутку није реаговао, покушао је да га смири и поприча са њим, није успео.
Томе су присуствовали многи људи, многи су покушали да га задрже и да их раздвоје.

Један очевидац, који је дао изјаву, позвао је полицију и Хитну помоћ, јер је Саши прилично крварила рана на глави.
Када је дошла Хитна помоћ Саша је изашао испред и рекао да је све у реду и да му не треба помоћ, захвалио им се. Још једна особа је изашла и рекла да је све под контролом.
Саша је одбио помоћ Хитне помоћи, јер је мислио да су са тим инцидентом проблеми завршени. Хитна помоћ је тада отишла.

Проверили смо информације које су се тим поводом појавиле у медијима.
Саша никоме није претио, јер да је претио било каквим оружјем или било каквим сукобом, тада би Хитна помоћ позвала полицију и тражила своју заштиту, то нам је потврђено из Хитне помоћи, а о томе су обавештени и сви званичници.
Наставак немилог догађаја уследио је када се учинило да се све ипак завршило и када је Саша желео да се увери да је све у реду, како би се мирно разишли.
Сукоб је настављен, а завршен је на тај начин на који се завршио, њиховим физичким обрачуном који Саша није иницирао, већ је покушавао да обузда свог пријатеља.
Oвога пута у томе није успео. Тако је и задобио посекотину шаке, зато што је руком покушао да придржи нож којем је овај кренуо да га убоде.

До сада је увек говорио „када више попије он једино мене слуша и знам да мене неће да повреди, знам да ће ме послушати да оде кући и да неће да прави веће изгреде“. Бранку Филиповићу ово није први инцидент у његовом локалу.
Неколико пута је вадио и ножеве и секире, али те пријаве очигледно никада нису завршавале на правом месту или код правих људи.
Сви знају да кад год би направио неки већи изгред или је деловало ситуације измичу контроли, сви су увек у помоћ звали Сашу, јер су знали да он једини може да утиче на њега, да га смири. Саша се надао да ће и те вечери успети, сматрајући да Бранко Филиповић неће направити већи проблем у његовом друштву, али ето кад тад је то очигледно морало и да се деси, нажалост.

То је једина истинита прича која се догодила, за коју никако не сматрамо да је била кафанска свађа међу пријатељима.
Сви медији који су желели да направе другачију слику, а позивајући се на изјаве очевидаца, позвани су да сарађују са полицијом и да пријаве њихова имена, или да се ти очевици сами пријаве и изјаве шта су видели, у противном ће од стране породице бити покренут поступак за клевету и за лажи, и мораће сви да сносе одговорност.

И раније се догађало да се пласирају лажи, не размишљајући о томе да те новине могу да прочитају и малолетна деца и родитељи Предрага Даниловића.

Бранко Филиповић није био код Саше у посети. Звао је његове пријатеље, више да би извидио ситуацију, него да је имао стварну намеру да се преда полицији.
Никоме није рекао на којој се локацији налази, а против њега ће бити покренута кривична пријава, коју сви медији уколико желе могу да добију у полицији, са којом Саша и његова породица у потпуности сарађују.
Захваљујемо заиста великом броју наших пријатеља, који и даље зову и брину се за Сашино здравствено стање. Он је стабилно и добро се опоравља, што је заправо и најважније.

(kapiten.rs)