20. 05. 2013.

Бертанс најкориснији играч, Партизан убедљиво први

Партизан победио Металац резултатом 88:62, а Мега Визура је изгубила од Звезде, резултатом 84:78, најкориснији играч овог кола Агрожив Суперлиге био је Бертанс.

Бертанс је био најзаслужнији за нови, десети тријумф црно-белих. Екипа тренера Душка Вујошевића надиграла је Металац (88:62), уз 24 поена сјајног шутера (0/1 за један, 6/7 за два и 4/8 за три), шест скокова, две украдене лопте и једну асистенцију. Овај учинак, у року од 24 минута донео је Бертансу индекс 27.
Црвена Звезда је победила Мега Визуру и тако се изједначила са њима на 2. месту!

Дуле Вујошевић је био задовољан игром црно-белих.

- Задовољан сам победом и игром у другој и четвртој четвртини. Мислим да нисмо на прави начин имали приступ утакмици у домену онога што смо желели да спроведемо од почетка утакмице. Међутим, реакција играча је била врло квалитетна у другој четвртини и практично, тај други период игре смо направили осетнију разлику, недозволивши екипи Металца да поентира из игре до пред сам крај друге деонице. Они су у том периоду дали два поена из игре, укупно шест. Тако да је са аспекта игре у одбрани тај период заиста био на једном изванредном нивоу - објасно је Вујошевић у додао да услови за игру "нису били хумани".