23. 07. 2014.

UEFA opomenula Partizan

Čelnici evropske kuće fudbala danas su jasno upozorili FK Partizan da početak prodaje karata za utakmicu sa Ludogorecom pre revanša sa ekipom Toršavna sa Farskih Ostrva nije nimalo u skladu sa politikom fer-pleja i da će klub sledeći put dobiti kaznu ako učini išta slično.


Nakon prve utakmice protiv Toršavna, koju je srpski predstavnik u Ligi šampiona dobio sa 3-0, FK Partizan je pustio obaveštenje o prodaji karata za utakmicu protiv Ludogoreca, iako "Parni valjak" zvanično još nije overio plasman u narednu rundu.

To se nimalo nije svidelo čelnicima UEFA-e, koji su već danas poslali upozorenje upravi beogradskog kluba da to nije bilo nimalo sportski i da ubuduće ne čine slične radnje.

Navodno, ovaj propust marketing službe Partizana, koja je na sajtu objavila cene karata za ulaznice protiv Bugara dan pre revanša na Farskim Ostrvima, registrovao je delegat meča Toršavn-Partizan i ceo slučaj prijavio disciplinskoj komisiji UEFA-e. Čelnici najmoćnije evropske fudbalske organizacije su oštro prekorile Partizan zbog ovog poteza, ali se ceo slučaj završio bez ikakve materijalne kazne za našeg predstavnika.

Podsetimo, Partizan je trijumfovao i u revanšu rezultatom 3:1, dok je ekipa Ludogoreca odigrala 1:1 na gostovanju Dudelanžu, ali su Bugari prošli zbog ubedljive pobedu u prvom susretu.
Prva utakmica ova dva rivala u 3.kolu kvalifikacija za Ligu šampiona odigraće se 30.jula u Bugarskoj, dok je revanš zakazan sedam dana kasnije na stadionu u Humskoj.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)





2 komentara :