29. 07. 2014.

Partizan želi revanš protiv Ludogoreca

Fudbaleri Partizana otputovali su u Razgrad, gde će sutra uveče odmeriti snage sa ekipom Ludogoreca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Na put je pošlo 18 fudbalera predvođenih trenerom Markom Nikolićem, a osim povrede Pantića, nema većih problema sa sastavom.


U sredu od 20 časova Partizan će imati prvi ozbiljniji ispit na putu ka Ligi šampiona. Rival će biti šampion Bugarske Ludogorec, koji je prošle godine bio koban za crno-bele takođe u trećem kolu kvalifikacija.

Marko Nikolić u Beogradu je ostavio levog beka Nemanju Petrovića, napadača Beka Fofanu i štopera Miloša Ostojića. Pored ove trojice fudbalera, Danilo Pantić neće biti na raspolaganju stručnom štabu narednih šest nedelja zbog povrede koju je pretrpeo na šampionatu Evrope za fudbalere do 19 godina.

Ono što je sigurno jeste da među rivalima nema previše tajni i nepoznanica. Prošle godine Ludogorec je znalački uspeo da iskoristi greške crno-belih i posle dosta neizvesnosti obezbedi prolaz u narednu rundu. Sada je situacija donekle drugačija, pre svega zbog izmenjenog igračkog i trenerskog kadra u ekipi iz Humske, dok Bugari skoro da nisu ni menjali sastav koji je prošle sezone blistao na evropskoj sceni.

Sutrašnji rival Partizana prošle sezone nije uspeo da obezbedi igranje u grupama najboljeg klupskog fudbalskog takmičenja. Ekipa Bazela tada ih je rutinski izbacila u plej-ofu za Ligu šampiona, ali su fudbaleri iz Razgrada potom ostvarili zapaženu ulogu u Ligi Evrope, gde su stigli do 1/8-finala.
"Parni valjak" je na prošlogodišnjem evropskom putu ostao bez goriva već krajem avgusta, kada se kao prevelik zalogaj pokazao osrednji švajcarski prvoligaš Tun.

Crno-beli zato sada hoće da se predstave u mnogo boljem svetlu i podare svojim navijačima gledanje evropskih utakmica sve do kraja ove kalendarske godine. Za razliku od meča sa Toršavnom na Farskim Ostrvima ekipa će biti jača za Andriju Živkovića, Branislava Trajkovića i Sašu Markovića.

Treba podsetiti da su ulaznice za revanš meč u Beogradu već puštene u prodaju, a cene su 600 dinara za južnu i severnu tribinu, 1200 dinara koštaju bočni delovi istoka i zapada, dok su centralni delovi 1500.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)





Nema komentara :

Objavi komentar