30. 07. 2014.

Remi u Razgradu, odluka u revanšu

Fudbaleri Partizana remizirali su u Razgradu sa najboljom ekipom bugarske Ludogorecom rezultatom 0:0, te će plasman u plej-of za Ligu šampiona zavisiti od ishoda meča u Beogradu.
Iako je u prvom poluvremenu srpski predstavnik uspeo da parira bugarskom šampionu, sa početkom druga dela igre, a naročito nakon povrede Danka Lazovića, crno-beli napad je postajao sve benigniji, pa nije ni bilo veće opasnosti za golmana domaćih.

Prvi deo igre je bio i dinamičniji, pre svega kada je u pitanju igra "Parnog valjka". Ni jedan ni drugi tim nisu uspeli da ostvare dominaciju na terenu dužu od nekoliko minuta, ali su uspeli da stvore nekoliko sjajnih šansi, među kojima se izdvajaju dva šuta Škuletića i pokušaj šuta mladog Živkovića koji bi sigurno završio u golu.

Drugi deo utakmice doneo je nešto defanzivniju formaciju Partizana, ali i sve agresivniji pristup domaćih. Čini se da je strateg crno-belih Marko Nikolić očekivao da će njegovi izabranici uspeti da postignu pogodak iz kontranapada, ali je Partizan platio danak nepovezanosti i neuigranosti sve 3 linije tima.

Kada se na sve to doda i povreda ključne Danka Lazovića, koji je bar u nekoj meri donosio prevagu, jasno je zašto se sve svelo na inicijativu Bugara i defanzivnu igru gostiju, a čak i kada su Beograđani uspevali da dođu do gola bugarskog šampiona, velike opasnosti nije bilo.

Revanš utakmica, u kojoj će crno-beli biti domaćini, odlučiće sve u ovom dvomeču, ali će u blagoj prednosti (zbog 0:0 na svom terenu) biti Ludogorec. Meč je na programu za nedelju dana, na stadionu JNA.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)


Nema komentara :

Objavi komentar