25. 05. 2013.

Победа за добру атмосферу пред плеј-оф

Партизан мт:с је славио и у утакмици последњег кола Агрожив Суперлиге Србије. Победом црно-бели улазе у полуфиналну серију плеј-офа са Војводином. У Пиониру је савладан Раднички резултатом 91:79 (20:26, 29:13, 21:21, 21:19).

Уводни минути утакмице протекли су у изједначеној игри. Ловерњ се истакао под кошем противника, а на другој страни Миљеновић и Николић су проналазили пут до коша Партизана. Прву тројку на мечу постигао је Вестерман за 7:8. Миљеновићев добар преглед игре искористили су његови саиграчи за мини серију своје екипе 10:15. Милосављевић је одличним соло продором на кратко прекинуо низ Крагујевчана, али су гости сигурнијом игром у нападу били у предности 11:20. До нових поена црно-бели су стизали из рекета, а Раднички са дистанце за 20:26.

Добру игру из финиша првог периода изабраници тренера Вујошевића пренели су и у уводни део друге деонице. Мусли и Богдановић су допунили серију од 7:0. Након тајм-аута клупе Радничког низале су се тројке на обе стране, Миљеновић и Синовец за госте, Богдановић и Лучић за актуелног шампиона Србије 31:32. Поенима Лучића у 18. минуту црно-бели су прешли у вођство 37:34. Клуб из Хумске је материјализовао све бољу одбрану за нови низ од 11:0 и веома креативну игру у нападу, захваљујући Вестерману. Јовић је шутем ван линије 6,75 прекинуо серију Партизана мт:с 44:37. У финишу првог полувремена уз звук сирене Богдановић је постигао још једну тројку за двоцифрену разлику 49:39.

Црно-бели су у наставку повећали ниво игре, посебно се то одразило на скок који им је давао другу и трећу прилику за напад. Нове поене су уписали Бертанс и Милосављевић за високу предност 62:45. Раднички је подигао интензитет своје игре и концентрације, што је резултирало и смањењем предности на 66:58, након добре роле Борисова. Поенима Богдановића црно-бели су у одлучујући квартал ипак ушли са двоцифреном предношћу 70:60.

Богдановић је шутевима са дистанце одржавао резултатску разлику 78:68. Ритам игре ни у једном тренутку нису спуштали ни једни ни други, али црно-бели нису дозволили екипи из Крагујевца могућност за преокрет. Клуб из Хумске је славио и у утакмици последњег кола Агрожив Суперлиге Србије и тако још једном потврдио да је најбољи у лигашком делу такмичења. Меч је завршен резултатом 91:79. У полуфиналу плеј-офа екипа Партизана мт:с сусрешће се са Војводином, први меч је заказан за 28. мај.

“Када је реч о вечерашњој утакмици, она није имала неки мерљив такмичарски значај, да је мењала било чију позицију на табели. Мени је и драго што је тако било, кад већ нисмо одлучивали о својој судбини, нисам био нешто много одушевљен да одлучујемо о туђој судбини. Ова утакмица је три дана пред почетак плеј-офа и мора да се одигра квалитетно да се не квари атмосфера, да се добије, распореди минутажа, да буде добар тренинг на данашњи дан, да се избегне било каква повреда или било шта лоше. Знао сам да ће Раднички да игра мотивисано, добро, оштро, без обзира што им утакмица није значила у неком смислу уласка у плеј-оф, да ће желети да оставе добар утиса, и да покажу да је стицај околоности што нису у плеј-офу, а да се ради о квалитетном тиму који Правда рад и остале уложене ствари. У том смислу је била деликатна и подстиче једну тачну мотивацију која дозвољава да се реазлизују ови наши циљеви и у том смислу сам задовољан. Захвалан сам публици која је дошла данас да нас испрати. Било је лепих момената, добрих потеза. Они имају пуно играча који шутирају за три поена, често играју са ниском поставом, четворка је често “лажна” четворка, петица Мијатовић поготову сутра за три поена, што ствара велику ширину и доста велике проблеме у одбрани. Нека игра без императива је њима направила шут лаким, није лако добити утакмицу и у том смилу сам задовољан и спремно дочекујемо Војводину у плеј-офа”, истакао је тренер Партизана мт:с Душко Вујошевић.

Извор: kkpartizan.rs



Nema komentara :

Objavi komentar