17. 12. 2013.

Vujošević: ˝Spremnost za borbu, esencija uspeha Partizana!˝

Košarkaši Partizana odigraće na svom terenu meč poslednjeg kola prve faza Evrolige protiv ekipe CSKA iz Moskve. Utakmica je na programu u četvrtak od 20:45 časova. 

Crno-beli dočekuju CSKA nakon najvažnije pobede ove sezone na gostovanju u Istanbulu. Pobedom u ovom meču košarkaši Partizana osigruali bi prolazak u TOP16 fazu takmičenja. Partizan nastavlja takmičenje u elitnom košarkaškom takmičenju i u slučaju poraza, ako Fenerbahče savlada francuskog  šampiona Nantera.

U prošlom kolu izabranici Duška Vujoševića pobedili su Fenerbahče na gostovanju u Turskoj rezultatom 79:77 i tako pokazali da ni ˝najskuplje˝ timove u Evropi nije nemoguće pobediti. U ovom meču crno-belu družinu predvodio je sve bolji Tarens Kinsi, koji je zablistao i u prošlom kolu ABA lige protiv Budućnosti. 

Strateg crno-belih Duško Vujošević je rekao da je CSKA veliki protivnik i klub sa budžetom od 60 miliona evra, a da su ambicije tima srazmerne ulaganjima. On je dodao da je za Partizan važno da nastavi takmičenje u Evroligi zbog egzistencije kluba.

CSKA je u prethodnom kolu Evrolige pobedio Barselonu rezultatom 79:65 i sigurno je ekipa koja iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Moskovljani su trenutno drugi na tabeli grupe A sa šest pobeda i tri poraza, a prolaz u TOP16 fazu takmičenja im je zagarantovan.

U slučaju da crno-beli ne nastave takmičenje u Evroligi, oni će se priključiti Evrokup takmičenju, ali Partizan još uvek ima sasvim solidne šanse za prolazak dalje, jer je teško poverovati da će Nanter uspeti da pobedi Fenerbahče, jednog od najozbiljnih pretendenata na naslov Evrolige ove godine.  

(Miloš Stanić, PartizanBeograd.net) 




Nema komentara :

Objavi komentar