06. 11. 2013.

Partizan u petak na Fenerbahče

Košarkaši Partizana dočekaće ekipu Fenerbahčea u četvrtom kolu Evrolige u petak 8. novembra u 20.45h. Crno-beli će pokušati da nanesu prvi poraz turskoj ekipi u ovoj sezoni.


Šampion Srbije i Jadrana je do sada zabeležio pobedu i dva poraza u Evroligi, dok je Fenerbahče bez poraza. Ekipa Željka Obradovića niže pobede i u turskom šampionatu i u ovom momentu, uz madridski Real, igra najkvalitetniju košarku u Evropi.

Crno-beli su bili bolji od Cibone prošlog vikenda u ABA ligi i tako su nastavili pobednički niz na domaćem terenu. Istanbulski tim lagano je trijumfovao na gostovanju kod Aliage sa 16 poena razlike. Obe ekipe su lideri na tabelama u svojim prvenstvima. Fener je u dosadašnjem delu Evrolige bio bolji od Budiveljnika, Barselone i CSKA.

Najslabije tačke turske ekipe u dosadašnjem delu takmičenja bili su centri Žorić i Vidmar. Partizanu će biti veoma teško da brani Fenerove izuzetno pokretne četvorke Kleizu i Bjelicu, tako da će dosta zavisiti od igre Lovernja i Gagića. Dobra vest za Partizan je ta što se Vesterman vratio treninzima, mada Kinsi još uvek ima zdravstvenih problema.

Bogdan Bogdanović smatra da crno-beli mogu do željenog rezultata samo maksimalnim zalaganjem, a trener Duško Vujošević prepušta ulogu favorita gostujućoj ekipi i veruje u ekstraordinarnu motivisanost ekipe i publiku u Pioniru.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar