27. 11. 2013.

Kipranin koji je voleo Partizan (VIDEO)

Nikolas Asprogenis je rođen 6. aprila 1986. godine u kiparskom gradu Limasol. Bio je jedini čovek koji je stajao među Partizanovim stativama, a da mu nijedan od slovenskih jezika nije bio maternji.



Prebivalište u Humskoj je imao tri pune sezone, od 2004. do 2007. Branio je za Partizan 17 puta , a najviše u sezoni 2006/2007 kada je čak 16 puta bio prvi izbor Miodraga Ješića i Miroslava Đukića. Te godine je branio 12 prvenstvenih utakmica, 3 meča u Kupu i meč u Ligi Evrope protiv sadašnjeg škotskog trećeligaša Glazgov Rendžersa, koji su crno-beli izgubili sa 1:0 na čuvenom "Ajbroks"-u. Ujedno, to je i poslednja godina u kojoj Partizan nije bio osvajač nacionalnog prvenstva. 

Ono po čemu će ga pamtiti svi navijači Partizana sigurno je odbranjen penal na 129. večitom derbiju koji se igrao na stadionu FK Crvena zvezda. Naime, Asprogenis je odbranio udarac Ognjena Koromana uhvativši "živu loptu". 


Za omladinsku reprezentaciju Kipra odigrao je devet mečeva, dok se nikad nije našao na golu "A" reprezentacije svoje zemlje. Iz Partizana je otišao u leto 2007. godine kada mu je istekao trogodišnji ugovor. Crno-beli dres zamenio je dresom Omonije iz Nikozije koja ga je slala na pozajmice u Aris iz Limasola i Anartozis, da bi kasnije nastupao za AEP Pafos koji ga je prosledio u sadašnji klub- Etnikos Aziju iz Nikozije. 

Bio je šampion Srbije i Crne Gore u sezoni 2004/2005, kada je FK Partizan vodio Vladimir Vermezović. Ova sezona je upamćena i po poslednjem "prezimljavanju" Parnog valjka u nekom evropskom takmičenju. 

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar