26. 11. 2013.

U Pariz po ulaznicu za TOP16

Košarkaši Partizana gostovaće u 7. kolu Evrolige ekipi Nantera, a utakmica će biti odigrana u četvrtak, 28. novembra, sa početkom u 21 čas.

Iako će posle ove utakmice ostati da se odigraju još tri kola, sasvim je izvesno da će se pobednik ovog meča naći u predvorju TOP 16 faze, dok će poraženi značajno umanjiti svoje šanse za nastavak takmičenja u Evroligi.

Crno-beli posle 6 odigranih kola imaju skor od jedne pobede i pet poraza, dok Nanter ima pobedu više od našeg šampiona. Podsetimo, jedini trijumf u dosadašnjem toku takmičenja košarkaši Partizana ostvarili su upravo protiv Nantera i to vrlo ubedljivo, rezultatom 73:43. Šampioni Francuske su nakon tog poraza uspeli da prirede veliku senzaciju pobedivši Barselonu u gostima, a bili su bolji i od Budiveljnika kod kuće.

Treba naglasiti da će domaćini ovog susreta biti jači za Dejvida Lajtija, zvaničnog MVP igrača košarkaškog prvenstva Francuske, koji nije nastupio u prvom meču u Pioniru. Za razliku od njega, u sastavu Nantera neće biti Gladira, koji je zaradio težu povredu.

Sa druge strane, nepovoljna kadrovska situacija u Partizanu je svima dobro poznata. Odsustvo Vestermana na poziciji plejmejkera i ovaj put će pokušati da nadomeste Bogdan Bogdanović i Boris Dalo, dok i kapiten Dragan Milosavljević može u jednom delu utakmice da im pripomogne u organizaciji igre.

Važno je napomenuti da su navijači Partizana za ovaj meč otkupili od domaćina kontigent od 600 ulaznica, te će pružiti veliku podršku svojim ljubimcima u ovoj, veoma važnoj, utakmici.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)





Nema komentara :

Objavi komentar