13. 05. 2013.

Марковић – Италија пре Енглеске?

Судбина младог фудбалера Партизана већ неко време се доводи у везу са две поменуте земље, а када је у питању његова будућа дестинација, некадашњи ас црно-белих и директор клуба Иван Томић преферира Италију.


Лазар Марковић би у току предстојећег лета могао да промени средину.
Талентовани фудбалер Партизана и репрезентативац Србије већ неко време доводи се у везу са два клуба. Први је енглески Челси, а други је италијански Интер.

Енглески медији су последњих дана учестало писали о томе да Жозе Мурињо неће одустати од довођења Лазара Марковића који је почетком календарске године боравио у Лондону, упознао се са клубом и његовим играчима.

Према одређеним информацијама, договор је већ и постигнут, те би Лазар Марковић ускоро требало да се пресели у Енглеску.
О томе је чуо и некадашњи фудбалер, а потом и спортски директор Партизана, Иван Томић. „Чуо сам да људи говоре о Челсију и да постоје велике шансе да Марковић у том клубу настави своју каријеру.“, рекао је Томић који има изузетно високо мишљење о фудбалеру Партизана.
„Марковић је фудбалер који би са лакоћом могао да се уклопи у било који тим у било којој лиги. Лазар је изузетно квалитетан и добар фудбалер.“, истиче Томић у разговору за италијански fcinternews.it

Иначе, у конкуренцији за младог играча Партизана је и италијански Интер.
Нероазури своје дивљење према таленту младог играча Партизана нису крили још од директног сусрета са српским шампионом у оквиру Лиге Европе, када је на Марковићев рачун стигао низ похвала од руководства италијанског клуба.

Сам Томић сматра да би Италија и Интер била боља варијанта за популарног Маркеца.
„Интер и Челси су велики клубови. У вези са Марковићем су се испрва доводили нероазури, сматрам да би то можда била и боља варијанта за Марковића који би се лакше навикао на италијански фудбал и италијански начин живота.“, закључио је Иван Томић.

(sportske.net)