20. 07. 2014.

Murić, Dangubić, možda neko treći... Ko je prvo pojačanje?

Prethodnih dana se mnogo pričalo o odlascima iz kluba, a samo mesec dana posle završenog državnog prvenstva crno-beli su slabiji za čak četiri igrača. Sada na red dolaze pojačanja.


Upražnjeno je dosta mesta u Partizanu nakon odlazaka Lovernja, Vestermana, Bertansa i Bogdanovića. Drugim rečima, Parnom valjku su potrebni igrači koji igraju na svim spoljnim pozicijama, te na poziciji krilnog centra. 

Prema izvorima bliskim redakciji, a i prema izjavama koje je uputio medijima Duško Vujošević, prva želja srpskog šampiona jeste dvadesetjednogodišnji Nemanja Dangubić. On je trenutno član Mega Vizure, a na poslednjem NBA draftu izabran je kao 54. pik od strane Filadelfije. Za perspektivnog beka nije zainteresovan samo klub iz Humske, nego i gradski rival Crvena zvezda Telekom koja je pred Dangubića već izlazila sa veoma dobrom ponudom, ali je ona odbijena zbog porodične vezanosti ovog Pančevca za Partizan, tvrde izvori bliski redakciji. Ono što bi moglo da sputa dolazak ovog veoma talentovanog košarkaša u crno-belove redove svakako jesu četiri ponude iz španske Endesa lige, od kojih dva tima garantuju Nemanji Dangubiću igranje u ovosezonskoj Evroligi. 

Drugo potencijanlno pojačanje jeste Edo Murić koji već ćetiri godine sa velikim uspehom nastupa za Krku, sa kojom je osvojio četiri šampionata Slovenije. Ovaj dvadesetdvogodišnjak je slovenački reprezentativac i najbolje se snalazi na poziciji krila. Krase ga veoma dobre atletske sposobnosti i veliko igračko iskustvo, s obzirom na to da je Edo rođen 1991. godine. O njegovom dolasku se ne priča prvi put, ali ni ovaj put Partizan nije jedini klub koji je zainteresovan za ovog mladog slovenačkog košarkaša.

Ovaj prelazni rok biće veoma zanimljiv jer se crno-beli nalaze u nesvakidašnjoj situaciji. Posle mnogo godina Partizanu ne prete suđenja zbog neizmirenih dugovanja prema bivšim igračima, a s druge strane Parni valjak ne igra Evroligu i samim tim verovatno će biti teže dovesti željena pojačanja. Kako god da bude, srpski šampion bi uz nekoliko kvalitetnih novajlija, a sa onima koji nastavljaju karijere u crno-belom dresu, trebao da napravi respektabilan tim koji može da napadne trofeje na svim frontovima.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar