10. 08. 2014.

Partizan se izvukao na startu šampionata

Aktuelni vicešampioni Srbije, fudbaleri Partizana, svoj pohod na titulu u Jelen super ligi otpočeli su pobedom na gostovanju Voždovcu. Krajnji rezultat (1:3) ne odslikava realno stanje stvari na terenu, pošto su crno-beli tek u drugom minutu nadoknade stigli do preokreta.

Dugo se Partizan mučio protiv Voždovčana, koji su na ovoj utakmici crno-bele dočekali na stadionu na Vračaru. Nisu izabranici Marka Nikolića oduševili svoje navijače igrom u prvom poluvremenu, ali ni domaći nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Milana Lukača, tako da rezultat iz prvih 45 minuta i nije mogao da bude drugačiji (0:0).

Nakon monotonije iz prvog dela, Partizan je zaigrao znatno žustrije i ofanzivnije u nastavku, ali to nije davalo rezultata sve do same završnice meča.
Čak su u 74. minutu fudbaleri Voždovca doveli crno-bele u veoma nezgodnu situaciju, kada je Tripković doneo "Zmajevima" vođstvo.

Partizan je poravnao rezultat samo tri minuta kasnije, a loptu je u svoju mrežu poslao defanzivac domaćih, Stošić koji je loše intervenisao ispred Petra Škuletića.

U 92. minutu veliko olakšanje za navijače Partizana. Drinčić je odlično proigrao na desnom boku Vulićevića, a ovaj je odlično centrirao na suprotnu stranu gde je loptu prihvatio Volkov i rutinski je poslao pod prečku.

Sudbinu Voždovca zapečatio je Beko Fofana, koji je nakon sjajne asistencije kapitena Saše Ilića, lagano zatresao mrežu i postavio konačnih 1:3. Partizan je na ovaj način pobedom otvorio prvenstvo i donekle povratio poljuljano samopouzdanje nakon eliminacije iz Lige šampiona od Ludogoreca.

Ipak, izabranici Marka Nikolića nisu oduševili svojom igrom i borbenošću. Očigledno nešto fali ovoj ekipi Partizana, a čini se da tome u dobroj meri kumuje i nedostatak adekvatnih pojačanja ovog leta u svim linijama tima koji bi unapredili ovaj nizak nivo igre.

U sledećem kolu Partizan gostuje Radničkom iz Niša, a utakmica će biti odigrana 16. avgusta na stadionu "Čair".

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)





Nema komentara :

Objavi komentar